23:58:09 28.03.2024
Stiri

A decis că vrea să fie EUTANASIAT: „Regret că am ajuns la această vârstă”

Știri 06.05.2018 15:02 Vizualizări3019 Autor: Ziarul National


A decis că vrea să fie EUTANASIAT: „Regret că am ajuns la această vârstă” sursa: digi24.ro

David Goodall, un cercetător australian în vârstă de 104 ani care a decis că vrea să fie eutanasiat, și-a luat adio de la familia lui și a plecat spre Elveția, unde urmează să-și trăiască ultimele zile din viață.

David Goodall, doctor în ecologie, nu suferă de nicio boală gravă, dar dorește să își încheie socotelile cu viața. Motivul principal pentru care a luat această decizie este lipsa de independență din cauza vârstei avansate, scrie BBC.

„Îmi pare cu adevărat rău că am ajuns la această vârstă”, a declarat David Goodball luna trecută, în ziua în care a împlinit 104.

„Nu sunt fericit. Vreau să mor. Nu am un motiv anume de tristețe. Un lucru trist este să fii împiedicat să o faci”, a adăugat el.

În Australia, moartea asistată este legală într-un singur stat, dar e necesar ca persoana care vrea să moară să aibă o boală terminală.

Profesorul Goodball a decis astfel să facă o ultimă călătorie, spre Elveția, unde își poate îndeplini ultima dorința: să înceteze să trăiască. Cu toate astea, profesorul spune că regretă că e nevoit să plece din Australia pentru a face asta. El a purtat o bluză pe care era scris mesajul „Îmbătrânire degradantă” pe drumul său.

În Elveția este permisă moartea asistată încă din 1942. Alte țări au legalizat alegerea oamenilor de a încheia voluntar viața, dar doar în condițiile în care acea persoană este bolnavă terminal.

Poziția Asociației Medicale din Australia rămâne vehementă împotriva morții asistate, fiind văzută ca o practică incompatibilă cu etica medicinii.

„Medicii nu sunt pregătiți să omoare oameni. Este un lucru bine înrădăcinat în etica noastră, în pregătirea noastră”, afirmă medicul Michael Gannon, președintele Asociației Medicale din Australia.

Profesorul David Goodall a strâns 15.000 de dolari americani prin intermediul unei petiții online pentru a-și permite călătoria din Australia în Elveția. El va petrece câteva zile cu o parte din familia lui, care se află în Franța, înainte de a fi eutanasiat, pe 10 mai.

David Goodball a publicat peste 100 de lucrări ştiinţifice pe parcursul unei cariere de 70 de ani. El deţine în prezent titlul de cercetător-asociat onorific al Universității Edith Cowan.

Sursa: digi24.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md