BAC 2018: Un nou trend de pregătire pentru examene prinde aripi în Moldova. Învățatul în grup, unde puteți găsi detalii

Bac2017-61-920×614

Este luna lui mai, iar asta înseamnă că elevii absolvenți sunt în febra pregătirilor pentru susținerea examenelor de bacalaureat. Fiecare are metode proprii pentru memorarea materiei, cineva preferă să o facă în mod individual, cineva alege să creeze grupuri împreună cu prietenii. Pe pagina de Facebook „Bacalaureat Moldova” în ultima perioadă se observă tendința elevilor să creeze grupuri pentru a soluționa mai rapid și mai ușor itemii dificili, prin urmare ne-am propus să aflăm cât este de eficientă această metodă. 

Specialiştii în psihopedagogie spun că, în cazul în care aveţi de învăţat la biologie sau română, o metodă eficientă şi plăcută este aceea de a te pregăti în grup. Pentru o bună funcţionare nu trebuie să fie mai mult de patru persoane.

„Fiecare dintre acestea prezintă câte o parte din materialul care îi revine de pregătit. Prin urmare, ei învaţă unul de la celălalt prin transmiterea informaţiilor. E o metodă foarte bună”, explică psihologul şcolar Dana Drăghici, director al Centrului de Resurse şi Asistenţă Educaţională al Municipiului Bucureşti. Ea adaugă că pentru a putea reproduce un material este necesar ca mai întâi acesta să fie înţeles logic, iar susţinerea lui în public reduce timpul destinat studiului pentru ceilalţi membri ai grupului.p

Totodată această metodă poate fi aplicată numai științelor umaniste, pentru cele reale, psihopedagogii recomandă studierea individuală. „Pentru aceste materii trebuie să ştiţi că studiul individual este sfânt. De preferat este să aveţi alături un mentor bun, care să vă ajute atunci când întâmpinaţi dificultăţi”, adaugă Dana Drăghici.

Totuși, fiecare are propriul stil de învățare și nu ar fi corect să vă limitați, indiferent de ce zic alții, dacă stilul propriu dă rezultate. Aici găsiți link la grupul de pe Facebook „Bacalaureat Moldova”.

Taguri: #BAC 2018
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente