„Când va fi aceasta, Dumnezeu știe”. Proiectul care prevedea construirea în spatele Catedralei a unui „bloc auxiliar” a fost respins

f

Proiectul Mitropoliei Moldovei, care prevedea construirea în spatele Catedralei Mitropolitane din centrul Capitalei un „mic hotel” pentru clerici, de 700 de metri pătraţi, denumit „bloc auxiliar”, a fost respins. Potrivit deschide.md, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei, Vadim Cheibaş, a precizat că, după criticile din mass-media, Primăria refuză să elibereze actele necesare pentru construcție.

Potrivit lui Cheibaș, inițiativa Mitropoliei Moldovei a fost deturnată de către „presa liberă”.

„Așa-zisa presă liberă s-a implicat și a prezentat acest subiect dintr-un unghi foarte neobiectiv, consider eu. S-a produs o reacție și ce s-a dorit, aceea s-a reușit în cazul dat. S-a dorit să fie dezastru, murdărie și dezorganizare în inima orașului”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Un alt factor care ar fi influențat negativ proiectul în cauză ar fi societatea civilă. „Toți pedalează pe opinia publică și societatea civilă și iată că acestea și-au făcut rolul, stopând un obiectiv frumos și necesar. Am rămas la aceeași covată spartă”.

Întrebat cum şi-a motivat Primăria refuzul, Cheibaș a spus că s-a invocat lipsa unei dezbateri publice. „Acolo a fost casă parohială, terenul este în proprietatea catedralei mitropolitane. Sigur că Mitropolia va insista pe construcția acestei clădiri, deoarece catedrala nu are spații auxiliare”.

Cheibaş s-a arătat foarte sigur că în spatele catedralei va fi, totuşi, construit edificiul „cu scop ecleziastic”. Dar „când va fi aceasta, Dumnezeu știe”.

După ce în luna octombrie 2017, Consiliul Municipal a votat un proiect în acest sens, în spatele Catedralei urma să fie ridicată o construcție  în formă de potcoavă, cu o înălțime de 6,5 metri și o suprafață de 686 metri pătrați. Clădirea ar fi avut un grup sanitar și ar fi fost folosită de preoți pentru a-și schimba acolo vestimentația.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente