(video) Cel mai rapid VW Golf GTI de serie va fi prezentat în premieră mondială la Worthersee

Miercuri, 9 mai 2018, va avea loc o nouă ediţie a celei mai mari întâlniri de pasionaţi ai maşinilor sportive VW şi nu numai, din lume. Anul trecut, în Reifnitz am Wörthersee au fost prezente 7.300 de mașini și aproximativ 125.000 de vizitatori, transformând astfel orașul austriac într-un Mecca din lumea GTI.

https://www.youtube.com/watch?v=ST1FIfXw6gQ

Cifre similare sunt așteptate din nou în acest an, iar pentru ca aceasta să fie o locaţie atractivă pentru mai multă lume, constructori din grupul VW îşi pot organiza acolo liber premiere ale unor maşini de serie sau concepte.

Marca Volkswagen va fi din nou activă şi va prezenta noul Golf GTI TCR, un model care este aproape gata de producția în serie şi va fi un model de vârf din seria Golf GTI.

https://youtu.be/X7HIlt5fdDw

Din primele informaţii aflăm că ediția specială va fi o versiune omologată pentru circulaţia pe drumurile publice a maşinii cu ajutorul căreia s-a câştigat de două ori seria internaţională de curse TCR – modelul cu acelaşi nume VW Golf GTI TCR. Specificațiile mașinii de curse fac din noul model de top o prezenţă dominantă în segment: designul, puterea și performanţa vor avea drept sursă de inspiraţie doctrina mașinii sport.

Motorul turbo al noului Golf GTI TCR livrează 290 de CP într-un interval de 5.000 – 6.800 de rpm. Propulsorul TSI mai produce şi un cuplu maxim de 370 de Nm, disponibil constant între 1.600 – 4.300 de rpm.

Tracţiunea este pe puntea din faţă, cutia de viteze e un DSG cu şapte trepte şi dublu ambreiaj, alături de un diferenţial care poate fi blocat pe puntea din faţă. Toate acestea vor veni standard pe maşină!

Timpul de acceleraţie de la 0 şi până la 100 de km/h rămâne un secret deocamdată, viteza maximă este de 250 km/h, însă opţional poate fi mărită până la 264 de km/h prin scoaterea limitatorului de viteză. În acest caz, noul GTI TCR este calificat drept cel mai rapid Golf GTI.

Datorită performanței sale, noul model are trăsături similare în acest sens cu cele a mașinii de curse cu 350 CP.

Iată ce maşină a fost arătată la Wörthersee în 2017: (foto) VW a prezentat la festivalul de la Worthersee un Golf GTI hibrid cu 410 CP

Noul Volkswagen Golf GTI TCR va fi lansat pe piaţă până la sfârşitul anului 2018. Drept un rival direct este văzut noul Hyundai i30 N.

Vezi şi: (video) Drag race: Noul Hyundai i30 N vs VW Golf GTI. Nemţii s-au apucat deja de lucru?

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/