13:29:09 19.04.2024
Stiri

VIDEO // Soluțiile lui Ion Ceban pentru ÎMBUNĂTĂŢIREA situaţiei elevilor, copiilor şi personalului din instituţiile preşcolare şi şcolare

Partide/Comunicate 04.05.2018 13:40 Vizualizări1438 Autor: Ziarul National
VIDEO // Soluțiile lui Ion Ceban pentru ÎMBUNĂTĂŢIREA situaţiei elevilor, copiilor şi personalului din instituţiile preşcolare şi şcolare privesc.eu


Candidatul Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) la funcția de primar general al capitalei, Ion Ceban, susține că are soluții concrete pentru îmbunătăţirea situaţiei elevilor, copiilor şi personalului din instituţiile preşcolare şi şcolare.

Acesta a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că împreună cu echipa sa a elaborat deja unele acţiuni, care vor fi implementate rapid.

„Efectul acestor acțiuni vor fi resimțite imediat de beneficiari. E vorba de majorarea adaosului la salariu pentru lucrătorii din grădiniţe, subvenții pentru personalul şcolilor şi a grădiniţelor la călătoriile cu transportul public, grădiniţă gratis pentru familiile cu doi sau mai mulţi copii, reparaţia capitală şi curentă a circa 80 de grădiniţe, înscriere on-line la grădiniţe şi conform locului de domiciliu, construcţia a 150 de noi terenuri pentru copii și crearea de orăşele pentru copii în fiecare sector al capitalei. O atenţie deosebită vom acorda problemei copiilor fără supraveghere. De asemenea, oferta noastră prevede şi acţiuni concrete pentru elevi”, a precizat sursa citată.

În același context, Ion Ceban a precizat că va pleda pentru depolitizarea Direcției Generală Educației, Tineret și Sport. „Voi pleda pentru anularea mai multor rapoarte pe care cadrele didactice sunt impuse să le facă, pedagogii trebuie să se ocupe de educația copiilor și nu de hârtii. Vom face tot posibilul ca până la final de an să lansăm un program de locuințe accesibile pentru cadrele medicale și didactice. De asemenea, la moment facem toate calculele și acțiunile necesare pentru restabilirea acelui adaos de 20% la salariul profesorilor. Nu este ușor, dar ne dorim ca lucrul acesta să se întâmple din 2019”.

Candidatul socialiștilor vine și cu o nouă „premieră” pentru îmbunătăţirea situaţiei elevilor, copiilor şi personalului din instituţiile preşcolare şi şcolare. „În urma consultărilor cu cadrele didactice din zeci de instituții pe care le-am vizitat pe timpul campaniei electorale, vom lansa inițiativa și vom identifica surse financiare în CMC pentru a oferi ajutorul de 1000 de lei fiecărui profesor la început de an școlar. Nu este normal ca profesorii să cumpere din bani proprii rechizite și alte produse necesare în activitatea zilnică. Ne-am propus ca ajutorul didactic să fie acordat de la 1 septembrie 2018”, a conchis Ion Ceban.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md