Range Rover Velar a primit două motorizări noi şi câteva dotări suplimentare. Toate pot fi deja comandate

Land Rover a anunţat o serie de update-uri pentru modelul Range Rover Velar din aşa-zisa gamă a anului 2019. Printre noutăţi se numără: o gamă mai largă de motoare, unele dintre cele mai recente tehnologii inteligente de siguranță și mai multe dotări cum ar fi suspensia pneumatică sau sistemul Adaptive Dynamics, disponibile acum ca opțiuni.

Noi deja am testat modelul Range Rover Velar. Iată impresiile despre el: (video) Test Drive: Am încercat noul Range Rover Velar în Norvegia

Mai nou în familia modelului Range Rover Velar nu vor mai fi şase versiuni, ci tocmai opt. Mai exact, cele noi reprezintă variaţii diferite de putere a unor propulsoare deja existente. Aşadar, modelul Velar D275 va fi dotat cu un biturbo diesel de 3.0 litri AJD-V6, preluat de la modelul D300. Unitatea a fost “slăbită” cu 25 de CP şi 75 de Nm, până la 275 CP şi 625 Nm.

O situaţie analogică este şi cu modelul P340, care a preluat motor V6 Supercharged pe benzină AJ-V6 de la modelul P380. Acesta produce respectiv 340 de CP, în timp ce cuplul maxim de 450 Nm a rămas neschimbat.

Toate detaliile despre Velar: (foto/video) Premieră mondială: Range Rover Velar

De asemenea, maşinile cu motoare pe benzină (380 CP 3.0 V6 Supercharged, 340 CP 3.0 V6 Supercharged, 300 CP 2.0 Ingenium şi 250 CP 2.0 Ingenium) vor fi dotate cu rezervoare de combustibil cu volum mărit: de la 63 la 82 de litri. Totodată, pe toate maşinile cu benzinare care se vor vinde în Europa se vor instala filtre de particule pentru micşorarea emisiilor.

Printre altele, mai aflăm că dacă anterior acces la o suspensie pneumatică aveau doar clienţii care optau pentru maşini cu motoare cu şase cilindri, acum această suspensie va fi o dotare opţională pentru modelele cu propulsoare Ingenium cu patru cilindri: D240 şi P300.

Vezi şi: (foto) Primul Range Rover Velar înmatriculat în Moldova. Cum arată şi ce dotări are

Pentru modelul anului 2019, clienții Velar au o gamă mai largă de opțiuni atunci când îşi configurează propriul automobil. De exemplu, tapiţeria textilă Kvadrat este disponibilă în mai mare măsură în întreaga gamă de modele.

La suita de sisteme de asistență a șoferului, sistemul Adaptive Cruise Control cu ​​Steering Assist funcționează acum între viteze cuprinse între 0-180 km/h și utilizează funcționalitatea Adaptive Cruise Control cu ​​funcţia Lane Centering pentru a menţine vehiculul în centrul benzii pe care rulează, precum şi la o distanță sigură față de vehiculul din față.

Alte caracteristici includ Adaptive Cruise Control cu funcţie ​​Stop&Go, lucru foarte util în ambuteiaje, iar sistemul de frânare de urgenţă de la viteze mari este bazat pe un radar îmbunătăţit. Acesta din urmă funcționează între 10-160 km/h și este capabil să detecteze o coliziune iminentă, alertează șoferul și aplică frânele automat dacă șoferul nu reacționează.

Vezi şi: (video) Euro NCAP: Noul Range Rover Velar este unul dintre cele mai sigure SUV-uri din lume

Sistemul Adaptive Dynamics este acum opțional disponibil pe mai multe modele Velar. Prin el se monitorizează mișcarea roților de 500 de ori pe secundă și mișcările corpului maşinii de 100 de ori pe secundă, astfel încât sistemul variază în mod continuu forțele de amortizare în toate cele patru colțuri ale vehiculului. Acest lucru asigură că rigiditatea suspensiei este optimizată pentru condițiile de condus, îmbunătățind confortul și manevrabilitatea călătoriei – există chiar o calibrare specifică pentru condusul pe șosea.

Standard însă vor fi pe toate maşinile o cameră video spate, senzori de parcare în faţă şi în spate, sistem de monitorizare a stării de oboseală a şoferului, sistem de frânare automată de urgenţă şi sistem de menţinere în bandă.

Vezi şi: (foto) Startech vine la Salonul Auto de la Geneva cu un proiect de tuning pe baza lui Range Rover Velar

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/