/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Un drum nou va face legătura între satele Feşteliţa şi Marianca de Jos din raionul Ştefan Vodă

missing
04 mai 2018, ora 09:55

Proiectul, finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională, are o valoare totală de circa 19 mln. de lei și a vizat construcția drumului intercomunitar Feștelița-Marianca de Jos – Ștefan Vodă, cu lungimea de 3,8 km, și interconectarea rețelei de drumuri locale cu drumul național R30, Chișinău – Căușeni – Ștefan Vodă – Ucraina.

Ideea de a construi acest drum pentru a face astfel o centură aici, în zona Bugeaului, și pentru a facilita atât transportul de mărfuri cât şi de pasageri în zona respectivă, a existat de mai mulți ani, afirmă primarul satului Feștelița, Nicolae Tudoreanu. Or, între localitățile menționate – Feștelița și Marianca de Jos, și centrul raional Ștefan Vodă nu exista decât un drum de țară practicabil doar vara și pe timp uscat.

Precizăm că proiectul a fost selectat în cadrul ultimului Concurs al propunerilor de proiecte, fiind ulterior inclus prin Hotărâre de Guvern în Documentul Unic de Program 2017-2020 și aprobat spre finanțare în 2017 din mijloacele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram