15:48:15 16.04.2024
Stiri

Tichetele de masă urmează să fie ELIBERATE în cel mai scurt timp. Candu: „Oamenii să se bucure cât mai curând de beneficiile tichetelor de masă”

Economie 03.05.2018 19:00 Vizualizări1740 Autor: Ziarul National
Tichetele de masă urmează să fie ELIBERATE în cel mai scurt timp. Candu: „Oamenii să se bucure cât mai curând de beneficiile tichetelor de masă” parlament.md


Autorul proiectului privind tichetele de masă, spicherul Andrian Candu, speră că în viitorul apropiat angajații din R. Moldova o să se bucure de beneficiile acestora. „Odată început proiectul trebuie să creștem viteza pentru ca oamenii să poată cât mai curând să se bucure de beneficiile tichetelor de masă”, a declarat astăzi Andrian Candu, după întrevederea cu operatorii tichetelor de masă.

Potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului, părțile au discutat despre stadiul de pregătire pentru operarea sistemului tichetelor de masă. Cei doi operatori „Up” și „Edenred” au anunțat că sunt pregătiți și au o cooperare bună cu viitorii parteneri.

Președintele Parlamentului a salutat intrarea pe piața din R. Moldova a celor doi operatori și s-a arătat sigură că până la sfârșitul anului numărul beneficiarilor de tichete de masă va crește progresiv. „Acest instrument urmează nu doar să fie suport pentru angajații din țară, dar și să reducă treptat practica salariilor în plic”, a apreciat oficialul.

Reprezentanții celor doi operatori susțin că sunt deja pregătiți să emită tichete de masă. „Up Moldova este gata astăzi să emită tichetele de masa. Observăm o așteptare și o impaciență din partea tuturor actorilor în teren. Multe întreprinderi au deja promis sau negociat cu angajații acest beneficiu extra-salarial. Sute de mici comercianți și marele rețele de magazine fac parte din rețeaua de acceptare și așteaptă acest flux suplimentar în cifra lor de afacere”, a menționat Veselin Penchev, director relații publice pentru Eurasia, Group „Up”.

„Suntem pregătiți să emitem tichete de masă pe suport clasic, de hârtie, urmând ca în scurt timp să introducem în portofoliul de produse și tichetele de masă pe card. Echipa locală a început procesul de prevânzare dezvoltând o rețea de acceptare de peste 750 de locații unde beneficiarii de tichete vor putea să le utilizeze”, a spus Dana Sintejudean, director general „Edenred” România și R. Moldova.

Proiectul de lege despre tichetele de masă, elaborat de Candu, are ca scop motivarea salariaților, creșterea veniturilor angajaților, asigurarea unei alimentații calitative și stimularea economiei. Tichetele pot fi utilizate doar cu scopul de a cumpăra produse alimentare, excluzând băuturile alcoolice și articolele de tutun, se mai arată în comunicatul Parlamentului.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md