08:03:06 19.04.2024
Stiri

Filip a dat asigurări la Bruxelles că au fost îndeplinite condiționalitățile pentru acordarea primei tranșe din cele 100 de milioane: Implementarea condiţionalităţilor pentru tranşele II şi III sunt la un nivel avansat”

Politică 03.05.2018 19:20 Vizualizări1535 Autor: Ziarul National
Filip a dat asigurări la Bruxelles că au fost îndeplinite condiționalitățile pentru acordarea primei tranșe din cele 100 de milioane: Implementarea condiţionalităţilor pentru tranşele II şi III sunt la un nivel avansat”


Premierul Pavel Filip l-a asigurat pe Comisarul european pentru Afaceri Economice și Financiare, Impozitare și Vamă, Pierre Moscovici, că autoritățile de la Chișinău au îndeplinit cele zece condiționalități pentru acordarea primei tranșe din cele 100 de milioane de euro promise de Uniunea Europeană.

Mai mult, Pavel Filip i-a transmis oficialului european că implementarea condiţionalităţilor pentru tranşele II şi III sunt, de asemenea, la un nivel avansat. „Guvernul va acorda prioritate îndeplinirii acestor măsuri, pentru a demonstra încă o dată angajamentul său proeuropean și centrarea pe rezultate”, a spus Pavel Filip.

De asemenea, premierul a precizat că R. Moldova a înregistrat progrese și în implementarea reformelor în sectoarele financiar și de afaceri, în conformitate cu Acordul de Asociere și Zona de Liber Schimb. „Cu asistenţa UE și a partenerilor internaționali, cum ar fi FMI și Banca Mondială, R. Moldova reuşeşte să reformeze cu succes sectorul bancar. Remarcăm cooperarea pe care o avem cu instituțiile internaționale și felul în care aceasta contribuie la stabilizarea economică și financiară”, a spus Filip, citat de un comunicat de presă al Guvernului.

Vorbind despre frauda din sistemul bancar, comisarul Moscovici a încurajat autoritățile „să asigure investigarea fraudei și tragerea la răspundere a celor vinovați” și necesitatea continuării eforturilor pentru îmbunătățirea managementului finanțelor publice și sporirea în continuare a acumulărilor la buget.

Tot astăzi, în marja reuniunii Consiliului de Asociere R. Moldova – UE de la Bruxelles, Pavel Filip a avut o întrevedere cu Comisarul european pentru Politica Europeană de Vecinătate şi Negocieri de Extindere, Johannes Hahn.

Cei doiau trecut în revistă evoluţiile privind programele de suport bugetar şi de asistenţă pentru republica noastră, menționând că discuţiile din cadrul Consiliului au reconfirmat intensitatea cooperării cu UE, se arată în comunicatul Executivului.

De asemenea, Filip și Hahn au vorbit și despre alegerile parlamentare din toamnă. „Alegerile parlamentare din acest an au o conotaţie importantă pentru viitorul parcursului european al ţării, inclusiv sub aspectul configuraţiei pe care o va avea viitoarea coaliţie de guvernare. Sper că forțele politice proeuropene vor da dovadă de maturitate și vor ști să protejeze progresele înregistrate în procesul de integrare europeană”, a punctat prim-ministrul.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md