Democratul Nicolai Dudoglo și-a depus mandatul de parlamentar. Ar avea o altă viziune decât conducerea PDM

646x404_12264400_49722700

Parlamentul a votat, astăzi, demisia deputatului Partidului Democrat din Moldova (PDM), Nicolai Dudoglo. Demisia lui vine după ce partidul i-a cerut explicații vvizavi de implicarea sa în proiectul politic „Noua Găgăuzie”, care îl va ajuta să candideze independent la alegerile parlamentare din toamna acestui an.

Democrații i-au cerut socoteală lui Dudoglo, după ce acesta și-a ales alt obiectiv politic care nu se încadrează în politica promovată de partid. Impus să aleagă între statutul de membru al PDM și cel de fondator al asociației obștești, Nicolai Dudoglo susține că prioritar pentru sine este relansarea mișcării „Noua Găgăuzie”.

Deputatul invocă faptul că motivul ar fi dorința sa de a face Găgăuzia o regiune puternică și un model național de dezvoltare a unei unități teritoriale autonome în limitele cadrului legislativ existent în Moldova. Potrivit lui Dudoglo, în perioada mandatului său a fost nevoit să se abțină de la promovarea unor proiecte privind UTA Găgăuzia, deoarece are o altă viziune decât conducerea PDM privind regiunea din sud-vestul țării. Plecarea lui Dudoglo din PDM a fost anticipată de presa din regiune, care a scris recent că Nicolai Dudoglo ar urma să se depărteze fictiv de partid pentru a-și întări pozițiile înainte de alegerile parlamentare din toamna acestui an, când acesta va candida în circumscripție uninominală, scrie ZdG.

În locul acestuia, în Parlament ar putea veni Veaceslav Nedelea, următorul candidat de pe lista electorală a Partidului Democrat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente