21:58:39 28.03.2024
Stiri

„Promo-LEX” acuză funcționarii electorali din Chișinău că OBSTRUCȚIONEAZĂ activitatea observatorilor. Vitalie Miron: „Acuzație nefondată”

Politică 03.05.2018 15:00 Vizualizări1538 Autor: Ziarul National
„Promo-LEX” acuză funcționarii electorali din Chișinău că OBSTRUCȚIONEAZĂ activitatea observatorilor. Vitalie Miron: „Acuzație nefondată”


Misiunea de Observare a „Promo-LEX” acuză faptul că activitatea observatorilor asociației este obstrucționată în continuare de către Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău (CECC).

Mai exact, Pavel Postică de la „Promo-LEX” reclamă faptul că observatorilor li s-a interzis să efectueze fotocopii ale dosarelor concurenților electorali și nici nu le-au fost oferite copii ale acestora, cu respectarea legislației privind protejarea datelor cu caracter personal.

„Regretăm refuzul majorității membrilor CEC de a include în ordinea de zi a ședinței din 24 aprilie 2018 și de a examina propunerea a trei membri CEC de modificare a Regulamentului cu privire la statutul observatorilor şi procedura de acreditare a acestora. Prin propunerea respectivă se urmărea precizarea drepturilor observatorilor de a efectua filmări video/foto și uniformizarea practicii utilizate de diferite organe electorale în acest sens”, susține „Promo-LEX”.

Secretarul CECC, Vitalie Miron, susține că aceste acuzații ale „Promo-LEX” sunt nefondate, întrucât Regulamentul cu privire la statutul observatorilor prevede „clar” că observatorii pot obține doar copii ale proceselor-verbale, dar pot avea acces oricând la toate datele și dosarele solicitate.

Potrivit lui Miron, dosarele depuse de candidații electorali conțin și date cu caracter personal, iar CECC riscă sancțiuni dacă nu respectă legislația. În plus, afirmă secretarul, unele acte au fost deja publicate pe site-ul Primăriei Chișinău.

Cât privește modificări ale Regulamentului, Vitalie Miron afirmă că nu e de competența CECC s-o facă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md