02:00:05 20.04.2024
Stiri

Șoferul FĂRĂ permis, care a spulberat un cărucior în care se afla un bebeluș de patru luni, condamnat la cinci ani și jumătate de închisoare

Social 03.05.2018 15:19 Vizualizări1072 Autor: Ziarul National
Șoferul FĂRĂ permis, care a spulberat un cărucior în care se afla un bebeluș de patru luni, condamnat la cinci ani și jumătate de închisoare IPN


Tânărul de 20 de ani care, în luna august 2017, a urcat beat la volanul unui „VAZ”, neavând permis de conducere”, și a omorât un bebeluș de doar patru luni a fost condamnat de Curtea de Apel Chișinău la cinci ani și jumătate de închisoare în penitenciar de tip semiînchis.

La insistenţa procurorilor, şoferul VAZ-ului care a spulberat, în vara anului trecut, un cărucior cu un copil la Ştefan Vodă, a fost condamnat la o pedeapsă mai aspră.

Cazul a avut loc în seara zilei de 20 august a anului trecut pe strada centrală din satul Berzoaia, raionul Ștefan Vodă, când inculpatul a pierdut controlul asupra volanului şi a intrat pe contrasens, spulberând un cărucior care se afla lângă acostament. Tragedia s-a produs chiar sub ochii mamei copilului, care stătea de vorbă cu o consăteancă la poartă.

Copilul de patru luni care se afla în cărucior a decedat în drum spre spital.

Imediat după impact, şoferu a părăsit locul accidentului, lăsând automobilul în stradă și ducându-se acasă. La scurt timp, şoferul a fost reţinut, iar în urma testării alcooscopice s-a dovedit că acesta avea concentraţia de alcool de 1,12 mg/l în aerul expirat.

Inculpatul şi-a recunoscut integral vina.

Menționăm că, la începutul acestui an, magistraţii de la Judecătoria Căuşeni, sediul Ştefan Vodă, l-au condamnat pe acesta la patru ani închisoare, cu ispăşirea pedepsei în penitenciar de tip deschis, cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de 5 ani, acesta fiind luat sub strajă din sala de judecată.

Instanţa a dispus ca ucigașul să achite părinților bebelușului un prejudiciu moral şi material de 115 000 de lei.

Decizia Curţii de Apel este executorie, însă poate fi supusă recursului la Curtea Supremă de Justiţie.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md