12:20:18 28.03.2024
Stiri

Ion Ceban spune că știe ce trebuie de făcut pentru a scăpa de AMBUTEAJELE din Chișinău: „Străzile au fost construite, din start, pentru un număr mai mic de mașini, dar asta nu înseamnă că nu există soluții”

Partide/Comunicate 03.05.2018 14:20 Vizualizări1179 Autor: Ziarul National
Ion Ceban spune că știe ce trebuie de făcut pentru a scăpa de AMBUTEAJELE din Chișinău: „Străzile au fost construite, din start, pentru un număr mai mic de mașini, dar asta nu înseamnă că nu există soluții” captură privesc.eu


Socialistul Ion Ceban, candidat la funcția de primar general al capitalei, susține că există soluții pentru problema ambuteiajelor din municipiul Chișinău, în pofida faptului că străzile au fost construite, din start, pentru un număr mai mic de unități de transport.

„O primă măsură cu care vom veni în acest domeniu va ține de înlocuirea benzilor de circulație fixe cu benzi mobile, cum e în alte țări. O altă soluție ține de reglarea semafoarelor în funcție de cât de încărcate sunt drumurilor în anumite părți ale zilei. De asemenea, venim și cu următoarele soluții: elaborarea unui grafic flexibil pentru școli, instituțiile de stat și cele private, elaborarea unei aplicații speciale care va permite șoferilor să afle despre zonele și străzile aglomerate și să le evite, dar și introducerea regulii aplicate în unele țări ca în anumite zile, pe anumite străzi și în anumite zone să circule automobilele care au la final pe numărul de înmatriculare numere pare, în alte zile - cele cu numere impare”, a declarat astăzi Ion Ceban, în cadrul unei conferințe de presă în care a prezentat viziunea sa, dar și a echipei sale în ceea ce ține de problema ambuteiajelor.

Candidatul la funcția de primar propune eliminarea parcărilor de pe partea carosabilă a principalelor artere rutiere din oraș, începând chiar cu bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, și efectuarea lucrărilor de reparație a străzilor înafara orelor de vîrf.

„Pe termen lung, ca și soluție pentru problema ambuteiajelor vedem majorarea numărului unităților de transport public. Un mega-proiect pe care îl avem în plan ține de scoaterea gării auto centrale la marginea Chișinăului, dar și construcția unei treceri auto etajate în zona Combinatului de tutun, optimizarea transportului de microbuze pentru pasageri în zona orașului. Un proiect ambițios, dar realizabil ține de construcția unui drum direct între sectoarele Buiucani și Telecentru”, a menționat Ceban.

Sursa citată a precizat că la moment în Chișinău avem străzi și drumuri cu o lungime totală de 672,2 km, dar și trotuare cu o lungime totală de 446,2 km, pe care pot fi făcute piste pentru bicicliști ca și transport alternativ.

„Dacă vom folosi rațional acești peste o mie și o sută de kilometri, cu siguranță vom scăpa de multe dintre problemele cu care ne confruntăm în prezent, inclusiv de problema ambuteiajelor”, a punctat socialistul.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md