11:00:09 23.04.2024
Stiri

Autoritățile din Orhei dau asigurări că orașul va fi de NERECUNOSCUT până la vară. Muncitorii lucrează în trei ture pentru ca să fie totul gata

Social 03.05.2018 12:25 Vizualizări983 Autor: Ziarul National
Autoritățile din Orhei dau asigurări că orașul va fi de NERECUNOSCUT până la vară. Muncitorii lucrează în trei ture pentru ca să fie totul gata


Circa 200 de muncitori lucrează zi de zi, în trei ture, pentru ca să fie modernizate mai multe obiecte de infrastructură urbană din municipiul Orhei, după sezonul rece. De asemenea, municipalitatea promite că vor fi amenajate și zonele de odihnă din oraș, astfel ca până la vară orașul să fie de nerecunoscut.

Potrivit unei dispoziții a primarului Ilan Șor, lucrările vor fi finalizate până la 1 iunie. Astfel, pe strada Mihai Eminescu vor fi schimbate 1110 metri de bordură și va fi așternut 570 de metri de asfalt pentru pavarea carosabilului.

„Lucrările de reparații și reconstrucție se efectuează pe o suprafață de peste 4.480 de metri pătrați, dintre care 2.500 de metri pătrați de trotuar. Numai pentru reconstrucția străzii Eminescu vor fi necesare 180 tone de asfalt, iar pentru pavarea carosabilului – 740 de tone. Va fi modernizată și strada principală a orașului Orhei, Vasile Lupu. Vor fi pavate peste 2,2 km de carosabil, ceea ce va necesita 3350 de tone de asfalt. În plus, bordurile vor fi înlocuite complet, iar trotuarele și suprafețele publice vor fi pavate cu gresie orheiană”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Orhei.

Sursa citată menționează că lucrările de reconstrucție sunt extinse și pe strada Dorobanților, unde va fi înlocuit asfaltul și vor fi amenajate parcări. „Pe ultima sută de metri sunt și lucrările de reconstrucție a străzii Chișinăului, unde pe lângă repararea carosabilului și a trotuarelor, sunt instalate borduri și amenajate intrările curților private. Pentru sezonul de vară este pregătit și parcul central al orașului – Ivanos. Aici sunt renovate scările cascadei prin pavarea gresiei pe o suprafață de 530 metri pătrați. În parc vor fi instalate 10 bio-toalete noi. Parcul Ivanos va fi în totalitate pregătit pentru fluxul de oameni care vor veni să viziteze orașul cu prilejul sărbătorii de 9 mai”, se mai arată în comunicat.

Până la 15 mai vor fi finalizate lucrările de construcție a gardului din jurul bisericii, precum și gardul amplasat pe strada Vasile Lupu. Concomitent, sunt desfășurate lucrări de construcție a sistemului de ape pluviale pentru a preveni inundarea străzilor în timpul ploilor torențiale.

„În acest moment suntem în faza fierbinte a lucrărilor de reconstrucție majore din Orhei. Lucrările au început imediat ce ne-a permis vremea. La începutul primăverii, în luna martie, am finalizat în totalitate proiectul de iluminat stradală și al trotuarelor, iar în procesul de reconstrucție a curților vom lumina colțurile cele mai îndepărtate. Orheiul va intra în sezonul de vară mai curat și mai nou. Sunt sigur că locuitorii noștri vor fi și mai mândri de orașul lor, iar oaspeții se vor bucura de confortul și curățenia care domnesc în orașul nostru”, a declarat primarul Ilan Șor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md