Furt de petrol în Mexic: 185 de polițiști, suspectați de legături cu crima organizată, suspendați din funcție

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Aproape 200 de polițiști dintr-o municipalitate din statul mexican Puebla au fost suspendați din funcție și dezarmați, ei fiind suspectați de legături cu grupări ale crimei organizate specializate în furtul de petrol, relatează joi AFP, citând un anunț făcut în ajun de autoritățile locale.

Mai exact, 185 de agenţi de poliţie din San Martin Texmelucan (centru) – un nou epicentru al furturilor de petrol care afectează în principal oleoductele companiei petroliere de stat Pemex – au fost transferaţi în capitala acestui stat unde urmează să fie interogaţi.

San Martin Texmelucan, situat la circa 98 km de Ciudad de Mexico, este în ultimele săptămâni scena unui război între mafii pentru controlul furtului de combustibil.

Mai multe asasinate s-au înregistrat aici şi corpuri dezmembrate au fost descoperite pe străzi frecventate.

„Faptele înregistrate la San Martin Texmelucan sunt considerate drept o încălcare gravă a ordinii publice şi din această cauză s-a decis ca poliţia de stat să preia controlul asupra securităţii acestui oraş şi ea va rămâne atât timp cât este necesar”, a declarat Diodoro Carrasco, secretar general al guvernului din Puebla.

„Autorităţile municipale s-au dovedit incapabile să asigure securitatea”, a adăugat el.

Luna trecută, Pemex a declarat că furtul de petrol din conductele sale generează pierderi de circa 30 miliarde de pesos (aproximativ 1,57 milioane de dolari).


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...