Ion Druță a fost numit președinte la Curtea Supremă de Justiție. Acesta a fost susținut de 53 de deputați

media_152526187790704600

Parlamentul l-a numit, în ședința de astăzi, pe magistratul Ion Druță în funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție. Candidatura a fost susținută de 53 de deputați prezenți la ședință.

Președintele Curții Supreme de Justiție este numit pentru o perioadă de patru ani. Candidatura a fost selectată în urma concursului desfășurat de Consiliul Superior al Magistraturii.

Hotărârea intră în vigoare la data adoptării.

Ion Druță a fost sancționat de Colegiul disciplinar de mai multe ori și de fiecare dată era salvat de Consiliul Superior al Magistraturii. Acesta a ajuns în vizorul Procuratorii în anul 2015 după ce ar fi pronunțat o decizie contradictorie cu legea. Totuși CSM a respins demersul procurorului general de al trage la răspundere penală.

Potrivit actului de avere și interese pentru anul trecut, depus de Ion Druță la ANI, familia acestuia a avut în 2017 venituri de 426 529 de lei: 251 740 de lei (peste 20 de mii de lei lunar) constituie salariul său la CSJ, iar 174 749 de lei este remunerarea soției sale la SRL „IM RihPanGalFarm”, scrie zdg.md.

La momentul completării declarației de avere, potrivit magistratului, familia sa deținea în conturile bancare 36 de mii de lei și șapte mii de euro.

În 2016, magistratul a contractat o datorie de 50 de mii de euro, fără dobândă, pe care trebuie să o restituie până în 2022.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente