Nou de la Kozel. Secretul acestei beri unice se ascunde într-o poveste de secole. Iată despre ce este vorba

kozel 2

De peste 140 de ani, Kozel i-a unit pe oameni la o bere bună în spiritul celor mai bune tradiții cehe. După succesul lui Kozel Rezany, un mix echilibrat dulce amărui dintre Blondă și Brună, cei mai experimentați berari cehi prezintă Kozel Bohaty Chmel – berea cu aromă intensă și gust irezistibil de hamei.

Istoria Bohaty Chmel pornește din Velke Popovice, acolo unde, în ajunul unei sărbători de vară, berarii sătucului au decis să-și bucure oaspeții. Berea creată de ei a fost o bere Kozel cu o bogată aromă de hamei și un gust desăvârșit, care i-a încântat pe toți. Noi am aflat rețeta, dar și secretul producerii acesteia, păstrate până astăzi, chiar de la experții direct implicați în procesul creării berii Bohaty Chmel.

kozel 1

Berarul principal Kozel, Vojta Homolka din Cehia ne-a dezvăluit secretul tehnologiei unice de producere a acestei beri: „Specificul Kozel Bohaty Chmel constă în hameiul suplimentar adăugat în bere atunci când ea este deja fermentată. Berea e produsă folosind tehnologia ultramodernă combinată cu tradițiile vechi. Kozel Bohaty Chmel se distinge prin note bogate de hamei, păstrând în același timp toate caracteristicile mărcii Velkopopovický Kozel. Hameiul ceh cu aromă puternică o transformă într-o bere unică și oferă o experiență unică de consum. Savoarea, corpolența și plinătatea berii sunt în echilibru perfect cu finisajul răcoritor conferit de hamei.”

„Kozel Bohaty Chmel este produsă cu atenție și grijă pentru detalii conferite de gustul și aroma de hamei. Este o dovadă a faptului că suntem deschiși să producem bere luând in în considerație opiniile consumatorilor noștri”, a mai adăugat berarul Vojta Homolka.

Ediția limitată a acestui tip de bere sigur te va cuceri și cel mai important- o puteți savura acum și în Moldova.

„Kozel Bohaty Chmel are un gust memorabil și convingător: cel al malțului combinat cu hamei. Tehnologia unică de hameiere oferă berii un gust fără exces de amăreală, însă permite păstratea notelor pronunțate de hamei. Prima halbă aș recomanda să fie savurată de plăcere doar pentru a descoperi gustul, după care papilele gustative vă vor ghida către o alegere potrivită, o gustare neutră, cum ar fi un burger cu puișor sau spre o combinație mai excitantă și picantă cum este un ciolan înăbușit în sos de bere. Calitatea băuturii garantează o experiență unică de servire și veți dori neapărat să vă reîntoarceți cu drag la o halbă de Bohaty Chmel”, a menționat Nadejda Onescu- berarul Efes Moldova.

kozel 3

Kozel are de oferit câte ceva pe gustul fiecăruia: blondă Kozel Světlý cu gust intens de hamei sau Kozel Černý, brună și ușor dulce , mix-ul acestora Kozel Rezany sau mai nou – Bohaty Chmel, cu gust plin, proaspăt și cu aromă dublă de hamei. Oricare bere Kozel ați alege-o, vă recomandăm să vă bucurați de ea împreună cu prietenii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente