14:00:10 24.04.2024
Stiri

Acte de identitate, solicitate din... PAT: Sute de cetățeni ai R. Moldova au solicitat acasă Oficiul MOBIL de documentare

Economie 03.05.2018 10:39 Vizualizări1572 Autor: Ziarul National


Acte de identitate, solicitate din... PAT: Sute de cetățeni ai R. Moldova au solicitat acasă Oficiul MOBIL de documentare

Oficiul mobil de documentare este soluția preferată de sute de cetățeni ai R. Moldova pentru a scăpa de un drum până la sediile oficiilor de documentare a populației.

În anul trecut, de exemplu, au fost înregistrate peste 300 de solicitări de prestare a serviciilor prin intermediul Oficiului mobil de documentare, în cadrul cărora au fost eliberate 235 de acte de identitate. De asemenea, prin intermediul serviciului menționat au fost livrate circa 170 de documente. Cele mai multe comenzi au venit de la locuitorii Chișinăului.

Totuși, serviciul nu este unul gratuit. Costul comenzii Oficiului mobil constituie 450 de lei pentru o persoană sau pentru membrii unei familii, rude de gradul I şi II, cu aceeași adresă de domiciliu. În sumă nu este inclus prețul documentelor solicitate.

Deplasarea este gratuită în instituții medicale pentru prestarea serviciului de eliberare a pașaportului cetățeanului Republicii Moldova copilului cu vârsta sub un an, precum și persoanei cu dizabilitate severă (invalid de gradul I), care urmează să plece la reabilitare/recuperare sau la tratament medical în afara țării, în baza actelor confirmative.

Pentru comoditatea cetăţenilor, documentul eliberat poate fi ridicat la oficiul indicat de solicitant sau livrat direct la adresa de destinație. Prețul serviciului de livrare este de 60 de lei în sectoarele municipiului Chișinău, în municipiile Bălți și Comrat și de 100 de lei în alte localități din componența municipiului Chișinău.

Serviciul, care funcționează deja de șase ani în R. Moldova, este prestat pe întreg teritoriul republicii de către oficiile mobile Chişinău, Comrat şi Bălţi.

Prin intermediul Oficiului mobil de documentare poate fi solicitată eliberarea actelor de identitate, înregistrarea la domiciliu sau reședință, înregistrarea persoanelor, cu atribuirea numărului de identificare de stat, depunerea cererii pentru emigrare autorizată, precum și livrarea documentelor.

Oficiul mobil poate fi solicitat prin apel telefonic la numerele 022 25-70-70, 14 909, cerere electronică pe portalul www.e-service.md sau cerere scrisă depusă la orice serviciu de eliberare a actelor de identitate.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md