De la GAZ la SIS! Omul lui Plahotniuc, Vasile Botnari, propus la funcția de director al Serviciului de Informații și Securitate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Directorul „Moldova-Gaz”, Vasile Botnari, fost ministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, dar și cel al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor și unul din membrii cercului de încredere al liderului Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a fost propus la funcția de director al Serviciului de Informații și Securitate, pentru un mandat de cinci ani. Membrii comisiei juridice, numiri și imunități au susținut în ședința de astăzi inițiativa unui grup de deputați.

Astfel, Comisia va propune plenului Parlamentului spre examinare candidatura lui Vasile Botnari la șefia SIS. La fel, și Comisia securitate națională, apărare și ordine publică a avizat candidatura lui Vasile Botnari.

Proiectul de numire a directorului SIS nu a fost făcut deocamdată public pe pagina web a Parlamentului. Astfel, nu se cunosc cine sunt cei cel puțin zece deputați care l-au înaintat pe Botnari.

Candidatura urmează a fi examinată și votată de plenul Parlamentului.

Amintim că după doar două luni de aflare în funcție, Vitalie Pîrlog și-a anunțat demisia, precizând că a decis să se dedice activității sale la Interpol. „Opțiunea de a mă retrage din funcția de director al SIS și de a activa în continuare doar pe dimensiunea INTERPOL are la bază dorința de a continua acele reforme importante la inițierea cărora am coparticipat în Comisia de Control al Fișierelor INTERPOL”, se menționează în cererea înaintată Parlamentului la mijlocul lunii februarie curent.

Vedeți aici mai multe știri despre fostul director SIS Vitalie Pîrlog, dar și altele despre „viitorul” șef la Securitate Vasile Botnari.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...