/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone, reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski

/VIDEO/ Munteanu vrea să construiască o centrală electrică pentru a asigura independența energetică a Chișinăului

missing
02 mai 2018, ora 16:25

Valeriu Munteanu spune că centrala va utiliza ca sursă primară gazul care va fi furnizat prin conducta Iași – Ungheni – Chișinău: „Eu, în calitate de primar al Chișinăului, vreau să folosesc această capacitate pentru construcția unei centrale electrice în cogenerare, care să facă și energie electrică pentru asigurare independenței energetice a Chișinăului”.

Candidatul mai spune că a făcut o analiză și deja a identificat și locul unde ar putea să fie construită noua centrală. Potrivit lui, edificiul poate fi amplasat pe teritoriile obiectivelor abandonate.

De exemplu centrala de termoficare de la strada Muncești din zona depoului. Trei cazane mari de câte 180 de megawați pe baza acestei instituții s-ar putea contracta și construi această nouă centrală electrică”, susține Munteanu.

Calculele lui Munteanu arată că o astfel de centrală, fiind construită de la zero, ar putea costa bugetul capitalei 150 de milioane de euro.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram