/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Botnari, înaintat de un grup de deputați la șefia SIS. Este cunoscut pentru loialitatea sa față de Plahotniuc

02 mai 2018, ora 13:47

Vasile Botnari provine din Partidul Democrat. Despre el presa a scris că ar fi „mâna dreaptă” a lui Vlad Plahotniuc încă înainte ca acesta să preia conducerea PD. Candidatura lui Botnari a fost înaintată de un grup de deputați.

Potrivit legii, directorul SIS poate fi propus de cel puțin zece deputați. Funcția de director al ȘIS a rămas vacanță după ce Vitalie Pârlog a demisionat la mijlocul lunii februarie, la numai două luni de la preluarea funcției.

Vasile Botnări este președintele Consiliului de Administrație al „Moldova Gaz”. În ultimii ani, acesta a deținut mai multe funcții publice, inclusiv cea de ministru al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor și ministru al Transporturilor. În perioada 2010-2013 a fost deputat din partea PD.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram