Candidatura lui Vasile Botnari, propusă pentru funcția de director SIS

Comisia juridică, numiri și imunități va propune plenului Parlamentului spre examinare candidatura lui Vasile Botnari pentru numire în funcția de director al Serviciului de Informații și Securitate, pentru un mandat de cinci ani.

Membrii comisiei, în ședința de astăzi, au susținut inițiativa unui grup de deputați.

Și Comisia securitate națională, apărare și ordine publică a avizat candidatura lui Vasile Botnari.

Potrivit procedurii legislative, inițiativa de numire în funcția de director al Serviciului de Informații și Securitate este semnată de cel puțin 10 deputați și avizată de Comisia securitate națională, apărare și ordine publică.

Candidatura urmează a fi examinată și votată de plenul Parlamentului.

Funcția de director al SIS a rămas vacantă după ce Vitalie Pârlog a demisionat la scurt timp după investirea sa în funcție, pentru a activa în continuare doar pe dimensiunea INTERPOL.

Vasile Botnari, care deține funcția de director Moldova-gaz, a fost ministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor în Guvernul Leancă și ministru al Tehnlogiei Informației și Comunicațiilor în Guvernul Gaburici. A fost deputat în Parlament, ales pe listele PD.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.