(video) Premieră mondială: Noul Porsche Cayenne E-Hybrid. Iată cât costă modelul în Moldova

(update) Maşina poate fi deja comandată în Republica Moldova şi are un preţ de start de 84.500 de euro!

Noul model Porsche Cayenne E-Hybrid este cea mai recentă versiune a SUV-ului producătorului german și se alătură variantelor existente precum: Cayenne, Cayenne S și Cayenne Turbo. Automobilul cu sistem de propulsie de tip plug-in hybrid va fi lansat pe piaţa din Europa la sfârșitul lunii mai a acestui an.

Vezi neapărat: (video) Test Drive: Noul Porsche Cayenne S – Premieră

Noul Cayenne E-Hybrid se deosebeşte de celelalte modele din gamă prin faptul că nu are doar un motor V6 turbo de 3.0 litri cu 340 CP (+7 CP), ci şi un propulsor electric care este cu 43% mai performant decât înainte (136 de CP).

Puterea totală a acestei combinaţii se ridică la 462 CP şi un cuplu maxim de 700 Nm (generaţia anterioară 416 CP şi 590 Nm). Aceasta este similară cu cea utilizată pe noul Bentley Bentayga Hybrid, deşi cifrele de performanţă diferă, şi mai este similară cu cea de pe modelul Porsche Panamera 4 E-Hybrid, în ciuda faptului că foloseşte un V6 turbo mai mic, de 2.9 litri.

Porsche Cayenne E-Hybrid va asigura o acceleraţie de la 0 şi până la 100 de km/h în doar 5 secunde (mai repede cu 0.7 secunde), iar viteza maximă se opreşte la 253 de km/h.

Modulul hibrid, care prevede combinația: motor electric și un ambreiaj de separare, utilizează acum un ambreiaj electromecanic comparativ cu unul electro hidraulic şi cu un dispozitiv de acţionare a axului folosit anterior. Noutatea permite timpi de reacţie mai rapizi și funcționează cu o transmisie automată tip Tiptronic S cu opt trepte.

Vezi şi: (video) Confirmat! Porsche pregăteşte o variantă E-Hybrid pentru noul Cayenne şi iată cum o face

https://youtu.be/u3bclPioykE

De asemenea, este inclusă o strategie de stimulare a puterii injectate derivată de la modelul 918 Spyder, care asigură faptul că motorul electric poate fi utilizat în toate modurile standard de conducere ale pachetului Sport Chrono pentru un plus de performanță. Aceasta înseamnă că cuplul maxim al sistemului devine disponibil integral atunci când este apăsată pedala de accelerație. În funcție de condițiile de conducere și de performanță, șoferii pot continua să valorifice cuplul în întregul interval de viteze disponibile.

Suportul cu putere suplimentară şi procesul de încărcare a bateriei în timpul călătoriei depinde de modul de rulare. În modurile Sport și Sport Plus axate pe performanță, practic toată energia bateriei poate fi utilizată pentru un impuls de putere. În modul Sport, bateria este încărcată la fel de mult ca cea necesară pentru un nou impuls. În modul Sport Plus, acumulatorul este reîncărcat cât mai repede posibil. Celelalte moduri suportă o eficiență maximă de conducere.

Porsche susține că noul model PHEV oferă o autonomie de rulare de până la 44 de kilometri în mod exclusiv electric și va consuma în regim mixt doar 3.2 litri de combustibil la 100 de kilometri parcurşi (în dependenţă şi de anvelope). De asemenea, va atinge o viteză maximă de numai 135 de km/h în acest regim.

În ce priveşte bateria pe care o are, aceasta este din litiu-ion şi răcită cu lichid, poziţionată sub podeaua din portbagaj. Fiind compusă din opt module celulare cu câte 13 celule litiu-ionice prismatice, bateria are o capacitate de 14.1 kWh, ceea ce reprezintă o creștere de 30% față de unitatea de 10.8 kWh.

Când autovehiculul este conectat la un încărcător de 3.6 kW (conexiune 230 V, 10 A), acumulatorul este încărcat în 7.8 ore. În mod alternativ, cu încărcătorul de bord opțional de 7.2 kW și o conexiune de 230 V, 32 A, timpul de reîncărcare este scurtat la 2.3 ore.

Procesul de încărcare poate fi gestionat și monitorizat prin Porsche Communication Management (PCM) și/sau utilizând de la distanță aplicația Porsche Connect. Acesta din urmă mai permite setarea din timp a sistemului de climatizare, localizarea unei stații de încărcare sau accesul transversal la stațiile publice de încărcare.

Printre alte dotări se numără un sistem de tracțiune integrală activă cu un ambreiaj controlat electronic, sistem Porsche Traction Management (PTM) care asigură o deplasare sigură cu o remorcă de 3.5 tone ataşată în spate, Porsche Active Suspension Management (PASM) și opțional Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC).

Apropo, odată cu lansarea noului Porsche Cayenne E-Hybrid, producătorul din Stuttgart introduce noi dotări şi opţiuni disponibile de acum încolo pentru a fi comandate pe orice model Cayenne.

Pentru prima dată într-un Porsche este disponibil un head-up display cu proiecţie pe parbriz şi acesta este color. Printre altele se numără: smart digital copilot Porsche InnoDrive cu un cruise control adaptiv, scaune cu masaj, un parbriz încălzit, sistem de încălzire independentă cu un control de la distanță și jante din aliaj uşor de 22 de inci.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/