Recomandări #diez. Evenimente la care să mergi pe 2 mai, o zi de miercuri cu mult soare

pexels-photo-154015
Foto: Josh Willink

Ziua de miercuri vine cu mult soare și multe evenimente frumoase la care poți să pleci. Dacă încă nu te-ai decis unde s mergi pe 2 mai, echipa #diez vine cu o serie de recomandări. 

# Corpul- instrument al actorului

Image may contain: 7 people, people standing and shoes

Participanții vor cunoaște tehnicile diferitor școli de teatru și modul de combinare a lor – de la sistemul lui Stanislavschi până la dansul Butoh. Cea mai mare parte dintre tehnici vizează lucrul cu corpul, evidențiindu-se totodată rolul acestuia în teatru. În cadrul atelierului vor fi propuse modalități de exprimare fizică, de definire a caracterului prin intermediul corpului, exerciții de dezvoltare a fanteziei. Evenimentul începe la ora 10:00 și va avea loc la  Facultatea Artă Teatrală, Coregrafică și Multimedia. Mai multe detalii vedeți pe pagina de Facebook. 

# Edu-Art: seminar interactiv cu Alex Cosmescu

Image may contain: text

Atelierul pornește de la presupoziția că receptarea obiectului artistic și interpretarea lui reprezintă un praxis comunitar – sau cel puțin educabil în cadrul unei comunități. Respectiv, veți exersa, în formatul de dialog socratic, o serie de abilități, precum capacitatea de a descrie succint apariția perceptuală a obiectului artistic, exprimarea unei interpretări plauzibile a obiectului, identificarea conceptului central ce dă seama de experiența întrupată a acestui obiect. Evenimentul va avea loc la Buncher, la 15:00. Mai multe detalii găsiți pe pagina de Facebook. 

# Copii soarelui – Soarele e o stea moartă

Image may contain: 2 people, people standing and outdoor

În „Copiii soarelui” Maxim Gorki a creat personaje educate, civilizate, sensibile, empatice, care încearcă să înțeleagă evenimentele ce au loc în timpul nefast în care trăiesc. Nesiguranța, boala domină peste tot. În piesă acțiunea e relativ puțină. O idee-teză e contrapusă alteia. Evenimentul va avea loc la 19:00, la Ginta Latină. Mai multe despre spectacol vedeți pe Facebook.

# Dorian Gray

Image may contain: 1 person, text

Teatrul „Geneza Art” vă invită la spectacolul DORIAN GRAY, după celebrul roman de Oscar Wilde „Portretul lui Dorian Gray”. Spectacolul începe la ora 19:00, la Teatrul Geneza Art. Mai multe vedeți pe Facebook.

# Adevăr sau provocare

Image may contain: sky

Un joc inofensiv de „adevăr sau provocare” cu prietenii devine mortal când cineva – sau ceva – începe să îi pedepsească pe cei care mint sau refuză o provocare. Mai multe despre film vedeți pe pagina de Facebook. 

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente