/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Un „incendiu” s-a produs zona petrolieră a portului Giurgiulești. Cum s-au descurcat pompierii?

missing
01 mai 2018, ora 16:26

Conform scenariului, în timpul efectuării unor lucrări la rampa de descărcare a produselor petroliere, s-a produs un incendiu, care a declanșat sistemul automat de înștiințare și sistemul automat de stingere a flăcărilor. Până la sosirea autospecialelor, angajații portului au evacuat personalul și au întreprins măsuri de răcire a cisternelor cu combustibil.

„Scopul acestui exercițiu a fost de a vedea abilitățile personalului terminalului Giurgiulești de a stinge un eventual incendiu și să vedem cum va conlucra, atât departamentul petrolier, cât și departamentul de pompieri din Giurgiulești,” susține Grigore Tală, directorul secțiunii petroliere terminalul Giurgiulești.

Potrivit scenariului, de serviciile pompierilor a beneficiat și un angajat al portului, care a suferit traumatisme și a rămas blocat într-o încăpere. Acesta a fost evacuat din zona de risc de o echipă de salvatori, fiindu-i acordat ulterior primul ajutor medical. Astfel de exerciții la obiectivele economice sunt organizate periodic, pentru a menține și îmbunătăți capacitatea de intervenție a celor de la protecția civilă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram