9 cursuri online interesante pe care le poți urma în luna mai pe Coursera

ss
Foto: Studio 7042

Coursera pune la dispoziţie sute de cursuri gratuite de la peste 80 de universităţi din lume, printre care Stanford, Yale, MIT, University of Michigan, Duke Univeristy, Princeton, The Univesity of Tokio și multe altele. În luna mai, încep să fie difuzate o serie cu noi cursuri pe care nu trebuie să le ratezi.

# Dog Emotion and Cognition

În cadrul cursului Dog Emotion and Cognition veți învăța un nou studiu interesant ce se referă la psihologia câinilor. Acest studiu conturează cele mai recente descoperiri despre modul în care gândesc și simt câinii în raport cu noi. De asemenea veți putea transpune aceste cunoștințe pentru a fortifica relațiile cu prietenii patrupezi.

Data de începere: 7 mai

Cursul este oferit de: Duke University

Limba de predare: engleza, subtitrare în spaniolă.

# Design Thinking for Innovation

Fie că sunteți un manager într-o corporație globală, un antreprenor începător, aveți un rol guvernamental, sau sunteți profesor într-o școală primară, toată lumea trebuie să evolueze și să gândească inovator, prin urmare gândirea de proiectare este foarte utilă. La fiecare nivel al oricărui tip de organizație, gândirea de proiectare oferă instrumentele necesare pentru a deveni un gânditor inovativ și pentru a descoperi oportunitățile creative care sunt acolo.

Data de începere: 7 mai

Cursul este oferit de: University of Virginia

Limba de predare: engleza.

# Introduction to Virtual Reality

Acest curs vă va prezenta Realitatea Virtuală (VR). Cursul vă va învăța totul, de la elementele de bază ale VR – hardware-ul și istoria VR- până la diferite aplicații ale VR, psihologia realității virtuale și provocările mediului.

Data de începere: 7 mai

Cursul este oferit de: University of London, Goldsmiths, University of London

Limba de predare: engleza, subtitrat în rusă.

# Modern Art & Ideas

Acest curs este conceput pentru a ajuta pe cei interesați de artă modernă și contemporană să afle mai multe despre aceasta. În acest curs, veți explora patru teme pregătite de către profesorii de la Muzeul de Artă Modernă: Locuri și spații, Artă și identitate, Transformarea obiectelor zilnice, Arta și societatea. Prin videoclipuri, prezentări, o varietate de resurse, lecturi și activități, veți explora conținutul și contextul operelor de artă din colecția MoMA.

Data de începere: 14 mai

Cursul este oferit de: The Museum of Modern Art

Limba de predare: engleza, subtitrări în italiană.

# Buddhism and Modern Psychology

Dalai Lama a spus că budismul și știința sunt profund compatibile și a încurajat cercetătorii occidentali să examineze critic atât practica meditativă, cât și ideile budiste despre mintea umană. O serie de oameni de știință și filozofi au acceptat această provocare. Prin urmare în cadrul cursului veți afla mai multe despre psihologia evolutivă și percepțiile umane.

Data de începere: 14 mai

Cursul este oferit de: Princeton University

Limba de predare: engleza, subtitrări în spaniolă.

# Digital Transformation

Transformarea digitală este un subiect actual, dar ce anume este și ce înseamnă pentru companii? În cadrul acestui curs, veți învăța despre transformarea digitală în două moduri. Mai întâi veți deprinde ritmul schimbării și imperativul pe care îl creează pentru întreprinderi. În continuare, urmează să studiați contextul acestei transformări și ceea ce este nevoie pentru a câștiga în era digitală. După care, prin cadrul propriu al BCG, veți identifica domeniile cheie de digitizare, inclusiv strategia, procesele de bază și tehnologia.

Data de începere: 21 mai

Cursul este oferit de: BCG, University of Virginia

Limba de predare: engleza.

# Комбинаторика для начинающих

Combinatorica pentru începători este un curs de bază, care pune fundamentele cunoașterii combinatoriale. În acest curs, studenții care știu puțin sau nu cunosc deloc combinatorica, urmează să o studieze. În cadrul cursului urmează să discutați despre instrumente care permit rezolvarea unor sarcini ale unui câmp de cunoștințe precum bioinformatica.

Data de începere: 21 mai

Cursul este oferit de: Moscow Institute of Physics and Technology

Limba de predare: rusa.

# Game Theory

Popularizată de filme precum „A beatiful mind”, teoria jocurilor este modelarea matematică a interacțiunii strategice între agenții raționali (și iraționali). Dincolo de ceea ce numim „jocuri” în limbaj comun, cum ar fi șahul, pokerul, fotbalul, aceasta include modelarea conflictelor între națiuni, campaniile politice, concurența între firme și comportamentul de tranzacționare pe piețe precum NYSE. Mai multe despre „jocuri” veți afla în cadrul cursului.

Data de începere: 21 mai

Cursul este oferit de: Stanford University, The University of British Columbia

Limba de predare: engleza.

# Programming Languages, Part A

Acest curs este o introducere în conceptele de bază ale limbajelor de programare, cu un accent puternic pe programarea funcțională. Cursul utilizează limbajele ML, Rachete și Ruby ca vehicule pentru predarea conceptelor, dar intenția reală este de a învăța destul de multe despre modul în care orice limbaj „se potrivește” pentru a face programarea mai eficientă.

Data de începere: 28 mai

Cursul este oferit de: University of Washington

Limba de predare: engleza.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente