‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
15 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriRosselhoznadzor a interzis accesul pe piața rusească a unor produse lactate din Moldova

Rosselhoznadzor a interzis accesul pe piața rusească a unor produse lactate din Moldova

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Agenția federală rusă pentru siguranța agroalimentară și veterinară Rosselhoznadzor a emis o interdicție temporară pentru accesul pe piața rusească a produselor lactate ale unei fabrici din Moldova, scrie Mold-street.

Potrivit Rosselhoznadzor, e vorba de fabrica VC-Saturn-13 SRL, producător de Mozzarella sub marca Bravilacta, din Republica Moldova, producția căreia nu va avea acces pe piața rusească ca urmare a unor încălcări a cerințelor veterinare si sanitare al Federației Ruse și cele ale Uniunii Economice Euroasiatice.

Nina Cociorvă, director și unul din asociații VC-Saturn-13 SRL, susţine că această interdicţie nu este o consecință a unor probleme de calitate a producţiei (în special Mozzarella), ci a unor colaboratori ai serviciului vamal din Rusia.

„În ajunul sărbătorilor pascale am expediat clientului nostru din regiunea Vladimir, Rusia un TIR cu circa 20 de tone de caşacaval. Din motive neclare marfa a fost depozitată în depozitul vamal, de unde a dispărut şi a ajuns şi în reţeaua de magazine, dar cu etichetele noastre deteriorate. Clienţii noştri încearcă acum să clarifice împrejurările dispariţiei producţiei noastre şi au iniţiat şi procese în instanţe. Potrivit unor informaţii vinovaţii pentru situaţia creată ar fi fost suspendaţi din funcţii”, a declarat managerul VC-Saturn-13 SRL, Nina Cociorvă.

De notat că VC-Saturn-13 SRL deţine o fabrică de lactate la Bravicea, Orhei, dotată cu utilaje şi tehnologii italiene. Totodată are şi o fermă de vaci pentru carne.

‹ adv ›

Advertoriale

Promoție de primăvară la creditele Mikro Kapital Moldova

Mikro Kapital Moldova lansează o Promoție de Primăvară, dedicată stimulării spiritului antreprenorial și sprijinirii nevoilor financiare ale clienților săi. Începând de pe...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›