Linkuri accesibilitate

Miting la Moscova împotriva eforturilor autorităților de a bloca Telegram


Protest împotriva blocării aplicaţiei Telegram
Protest împotriva blocării aplicaţiei Telegram

La Moscova a avut loc un miting de protest împotriva eforturilor autorităților de a bloca aplicația de mesagerie Telegram, care a refuzat că dea Serviciului Federal de Securitate (FSB) cheia de decodare a mesajelor trimise de utilizatori. Manifestanții au scandat „Putin este un hoț” și au cerut să fie respectată liberarea internetului.

Printre miile de protestatari se numără și Alexei Navalnîi, unul din liderii opoziției, cunoscut activist anti-corupție. Încercarea de a bloca acum Telegram în Rusia, ca urmare a unei decizii judecătorești, a mărit temerile că regimul președintelui Putin încearcă să limiteze și mai mult libertatea de expresie. Protestul de la Moscova este autorizat de municipalitate.

Navalîi a fost oprit scurt de poliție, care i-a cerut să se abțină de la acțiuni sau declarații care „nu corespund” cu agenda declarată a protestului. Ulterior, el a declarat corespondenților Europei Libere la Moscova că este „bucuros” de faptul că protestul a fost autorizat și că-i va chema pe participanți la un nou protest, care ar urma să aibă loc pe 5 mai, cu două zile înainte de inaugurarea noului mandat al președintelui Vladimir Putin. Acest protest ar urma să se desfășoare sub sloganul „Nu este un țar” (referire la Vladimir Putin), dar nu a fost autorizat de municipalitate.

XS
SM
MD
LG