Poliția de Frontieră pregătită pentru fluxul de persoane în timpul minivacanței de 1 Mai. Numărul de traversări înregistrat săptămâna trecută

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Timp de o săptămână, în perioada 23–29 aprilie, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 317.005 traversări, dintre care 47% din numărul de treceri a fost înregistrat la frontiera moldo-română. Cea mai aglomerată zi din săptămâna precedentă a fost ziua de sâmbătă, fiind semnalat un flux de 65.375 traversări persoane. Pe parcursul minivacanței de 1 Mai, Poliția de Frontieră va continua să întreprindă măsurile necesare în vederea fluidizării traficului și asigurării unui control expeditiv și profesionist.

Potrivit statisticii săptămânale a Poliției de Frontieră, în ultimele 24 de ore, la frontiera Republicii Moldova s-au înregistrat 63.458 traversări persoane. Din totalul de traversări un număr de 35.338 a fost cel al cetățenilor moldoveni, cu 18.095 treceri pe direcția intrare în țară. Cele mai tranzitate puncte de trecere la ziua de ieri au fost:

  • PTF Leușeni – 10.386 traversări persoane,
  • PTF Otaci – 8.424 traversări persoane,
  • PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 7.793 traversări personae,
  • PTF Sculeni – 5.525 traversări persoane,
  • PTF Giurgiulești-Galați – 4.321 traversări persoane,
  • PTF Palanca – 3.515 traversări persoane,
  • PTF Criva – 3.143 traversări persoane,
  • PTF Cahul – 2.803 traversări persoane,
  • PTF Costești – 2.344 traversări persoane.

Pe parcursul minivacanței de 1 Mai, Poliția de Frontieră a format rezerve de personal în cele mai solicitate puncte de trecere, care vor interveni pentru degajarea circulației transfrontaliere. La fel, a fost dispus să fie folosite toate mijloacele speciale de control și supraveghere a frontierei de stat, cât și deschise spre circulație benzile de deplasare prin punctele de trecere pentru a nu admite creșterea timpilor de așteptare și formarea cozilor.

Pe parcursul săptămânii trecute, la „frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 91 de evenimente, cu documentarea a 122 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

  • 79 de persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
  • 25 de cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul R. Moldova;
  • trei încălcări a regulilor de transportare a călătorilor și mărfurilor;
  • 12 tentative de trafic ilicit de bunuri.

Au fost declanșate 128 de consemne, dintre care 10 pe Interpol, iar 118 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În decursul săptămânii precedente, 39 de cetăţeni străini, dar și 42 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova. La nouă cetățeni moldoveni nu li s-a autorizat intrarea în Federația Rusă, iar la cinci în Uniunea Europeană. Doi conaționali au fost deportați din Rusia.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 108 procese verbale înscrise, cu aplicarea amenzilor în sumă de 49.200 lei și încasarea amenzilor de 15.900 lei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...