(video) INP arată cât de uşor îi este să prindă vitezomani şi să-i amendeze cu maşinile capcană

politia

Inspectoratul Național de Patrulare a derulat o acțiune pe traseul Chișinău – Orhei pentru combaterea încălcării regimului legal de viteză, deoarece mulți șoferi depășesc limita de viteza și nu conștientizează că siguranța lor și a celor din jur depinde de ei.

Astfel, două mașini capcană echipate cu radare au fost amplasate regulamentar, una pe centura de ocolire a orașului Orhei, iar a doua, în localitatea Peresecina. Imediat după fixarea încălcării, în regim on-line se transmitea informația inspectorilor de patrulare, care se aflau în apropriere şi ulterior şoferii vizaţi erau traşi pe dreapta şi documentaţi.

Pe parcursul unei zile, doar într-o singură localitate și direcție de circulație, 615 de conducători auto au depășit limita de viteză admisă, dintre care 104 mașini cu numere străine, scrie autoblog.

Din numărul total, la fața locului au primit proces-verbal 263 de șoferi (42.7%) și anume:

# 132 de șoferi au depășit cu până la 20 km/h;

# 118 de șoferi cu 20 – 40 km/h;

# 11 conducători auto – mai mult de 40 km/h a vitezei maxime admise.

INP menționează că ceilalți 352 de conducători auto vor primi la domiciliu documentul „control trafic al încălcării” și citația de a se prezenta la Centrul Unic de Monitorizare și Control.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente