06:30:38 24.04.2024
Stiri

Bloomberg: Pentru a salva lumea, Rusia trebuie ALUNGATĂ din toate organizațiile internaționale

Știri 28.04.2018 18:00 Vizualizări8334 Autor: Ziarul National
Bloomberg: Pentru a salva lumea, Rusia trebuie ALUNGATĂ din toate organizațiile internaționale Pagina de Rusia


Rusia, asemenea unei termite, subminează toate organizațiile și comisiile internaționale din care face parte, deoarece folosește mecanismele lor pentru a-și atinge propriile scopuri, scrie editorialistul Bloomberg, Eli Lake. Potrivit jurnalistului, pentru a opri „putregaiul provocat de Rusia din interior”, este necesar ca țările occidentale să nu permită Rusiei să participe la activitățile acestor organe.

Potrivit jurnalistului, Moscova trebuie să fie combătută nu numai prin descurajarea practicata de NATO, ci și prin „vaccinare”.

„După cum am scris în 2016, activitățile Rusiei în cadrul organizațiilor internaționale – mari și mici – prea adesea zdruncină fundamentul acestor organizații”, explică Lake. – Acest lucru poate fi observat în cadrul Consiliului de Securitate al ONU, unde veto-ul rusesc l-a salvat pe dictatorul sirian de consecințele utilizării armelor chimice. Putem să observăm acest lucru și in Interpol, prin care Rusia încearcă să emită mandate pentru arestarea opozanților săi. Moscova, asemenea termitei, subminează organizațiile internaționale la care participa, afirmă jurnalistul.

Astăzi, așa-numita Comisia Helsinki din SUA – o agenție specială a guvernului SUA, responsabila de monitorizarea situației drepturilor omului în 57 de țări, – va examina cazul „ultimei posibile victime provocate de putregaiul raspandit de Moscova“: Comisia ONU privind lupta împotriva fărădelegii în Guatemala. Această organizație, înființată în 2007, face „o activitate vitală pentru a salva această țară din America Centrală de ruina sa completă provocata de banditism”, subliniază Lake. Deși Comisia nu are autoritatea de a urmări funcționarii din Guatemala, acesta are insa dreptul sa recomande instanțelor pe cine sa urmareasca, iar recomandările sale sunt ascultate; în special, „Comisia deja l-a ”decapitat” pe unul dintre președintii Guatemalei, iar investigatorii săi verifică acum acuzațiile aduse împotriva liderului actual al țării.

Însa, mai ciudat, continuă autorul, că sub lovitura comisiei a nimerit si familia Bitkov, sotii Igor și Irina și fiica lor Anastasia, care, în 2008, a fost forțata să fugă din Rusia și a ajuns în Guatemala, cu ajutorul unor pașapoarte false. Detaliile dramei familiei Bitkov au fost relatate de mass-media din SUA: în 2007, mai multe bănci rusești le-au cerut sa plătească anticipat împrumutul luat anterior, mare parte din care a fost deja rambursat, iar apoi – i-au fortat pe cei doi soti să vândă fabrica de hârtie pe care o detineau la un preț mult subevaluat. Familia a fost terorizata cumplit: in 2007, fiica lor a fost rapita și violată, iar familia a trebuit să plătească 200.000 de $ ca răscumpărare. În 2009, familia Bitkov s-a mutat în Turcia, unde sotii au cumparat cu 150.000 de dolari pașapoarte și o nouă viață în Guatemala.

Comentatorul Bloomberg este convins ca lumea trebuie să apere aceste organisme de influența Rusiei. „Acest lucru înseamnă că Occidentul ar trebui, dacă este posibil, sa alunge Rusia din toate comisiile, grupurile și comitetele de lucru, a căror sarcină este sa asigure respectarea dreptului internațional, – a spus jurnalistul. – Atunci când acest lucru nu este posibil, să se monitorizeze influența Rusiei și participarea sa în organizații, cum ar fi si Comisia Guatemalei pentru lupta împotriva fărădelegii. Pe scurt, Rusia ar trebui tratată ca membru de grad inferior al comunității internaționale”.

O astfel de politică probabil ca nu va împiedica în viitor „agresiunea Rusiei”, dar va fi cel puțin „începutul salvării ordinii mondiale pe care Rusia dorește să o distrugă”, concluzionează Lake.

Citiți mai multe detalii AICI.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md