/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Postul vamal Giurgiulești va avea de o nouă zonă de control. Va fi construită o parcare pentru 60 de autocamioane

missing
28 aprilie 2018, ora 15:11

Situat la circa 3 km de hotar, noua platformă va contribui la fluidizarea traficului transfrontalier în regiunea de sud a țării, oferindu-le agenților economici și transportatorilor condiții mai bune în cadrul procedurilor de vămuire.

Conform conceptului promovat, toate procedurile vor fi efectuate în noua zonă de control vamal, urmând ca în punctul de trecere să fie efectuată doar înregistrarea traversării și autorizarea trecerii mărfurilor peste frontiera vamală.

În același timp, suprafața de aproape 1,3 ha de teren alocată va permite construcția și amenajarea mai multor elemente de infrastructură necesare pentru efectuarea unui control vamal operativ, cu menținerea concomitentă a tuturor rigorilor de control și securitate. Potrivit proiectului, noua zona ar urma să dispună de o parcare prevăzută pentru aproximativ 60 de autocamioane, un depozit, o încăpere pentru efectuarea controlului fizic, spațiu pentru inspectarea non-intruzivă, precum și o cameră pentru corpurile delicte.

Amintim că, la 28 decembrie 2017, un asemenea obiectiv de infrastructură a fost dat în exploatare în apropiere de postul de frontieră Otaci, unde este înregistrat un flux sporit de automarfare. Construcții similare sunt preconizate și în proximitatea posturilor vamale Sculeni și Costești.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram