Încă nu te-ai decis unde urmează să-ți faci studiile? Participă la Monbukagakusho, un program de burse finanțat de Guvernul Japoniei

dd

Guvernul Japoniei lansează programul de burse guvernamentale Monbukagakusho. Programul a fost înființat în 1954 și până în prezent peste 92.000 de studenți din aproximativ 160 de țări și regiuni ale lumii au studiat în Japonia grație acestuia.

Bursele sunt acordate pentru o perioadă de cinci ani, respectiv din aprilie 2019 până în martie 2023. Programul include și un an pregătitor, în care studenți urmează să învețe limba japoneză și alte subiecte de importanță majoră în stat. Pentru bursierii care vor face studii superioare în medicină, stomatologie, medicină veterinare sau un curs de farmacie care durează șase ani, termenul bursei va fi extins până în 2025.

În cazul în care un student absolvă mai devreme sau se retrage din cursul său de licență, bursele vor fi oferite până la absolvire sau retragere. Bursa urmează să fie oferită din momentul începerii studiilor. De asemena, în cazurile în care beneficiari nu vor fi capabili să corespundă cerințelor stabilite de universitate, bursa poate fi anulată.

În cazul în care un absolvent este admis după cursul de licență la masterat, termenul bursei poate fi extins de către MEXT. Condiția este obținerea performanțelor academice excelente care ar corespunde cu criteriile prestabilite.

Criterii de eligibilitate: 

# Solicitanții trebuie să aibă cetățenia unei țări care are relații diplomatice cu guvernul japonez;

# Solicitanții trebuie să fi absolvit un curs de 12 ani de învățământ școlar, sau o școală echivalentă cu o școală secundară superioară din Japonia;

 

# Solicitanții trebuie să fie dispuși să învețe limba japoneză;

# Solicitanții trebuie să fie dispuși să studieze în limba japoneză.

Mai multe detalii despre programul de burse găsiți aici sau pe pagina Ambasadei Japoniei în Republica Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente