(foto) „Moș Crăciun a plecat acasă”. Gardul, cu care a fost îngrădită instalația, a fost evacuată din curtea Palatului Național

der

Astăzi, câțiva muncitori au demontat „Casa lui Moș Crăciun” și gardul „protector” din curtea Palatului Național de pe strada 31 august 1989 din Chișinău. Aceasta s-a întâmplat grație eforturilor civice ale unui grup de tineri care și-au cerut dreptul de la autorități să aibă acces liber pe această porțiune de gazon.

Vă amintim că pe 11 aprilie, un grup de tineri s-au adunat pașnic în curtea Palatului, acolo unde a fost instalată „Casa lui Moș Crăciun” și au organizat un picnic-protest. Scopul acestei manifestații a fost de a cere reprezentanților Palatului Național să demonteze gardul instalat ilegal, care limita accesul pe gazonul public.

Revendicările tinerilor au fost următoarele:

#Cetățenii/turiștii să aibă acces nelimitat în această zonă publică (reprezentanții spuneau că e spațiu privat);

#Gardul să fie demontat;

Mai mult decât atât, în solicitarea lor nu se menționa dezinstalarea „Casei lui Moș Crăciun”. Această instalație nu perturba defel prezența oamenilor pe gazon.

După două săptămâni, administrația Palatului Național a hotărât demontarea tuturor elementelor care erau localizate pe iarba pretinsă a fi privată. Prin urmare, cetățenii vor putea petrece timpul lor liber, vor putea organiza picnicuri fără a li se impune anumite restricții. În acest context, persoanele care se vor odihni pe această iarbă sunt rugați să nu lase murdării după dânșii și să păstreze curățenia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente