/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

UE investește sute de mii de euro în reabilitarea termică a două școli și două grădinițe din Cantemir

missing
27 aprilie 2018, ora 15:41

Proiectul va fi implementat în gimnaziul „Mihai Eminescu”, liceul „Dimitrie Cantemir”, grădinițele nr. 1 și 2 din Cantemir. Lucrările includ măsuri de izolare a clădirilor, instalare a cazanelor pe biomasă, optimizare a încălzirii interne și a sistemelor de iluminare, utilizare a energiei solare, precum și îmbunătățirea gestionării energiei și a comportamentului utilizatorului final.

Datorită măsurilor de eficiență energetică, vor fi create condiții mai bune pentru educația și instruirea a peste 900 de copii cu vârsta de 2-17 ani. De condiții mai bune pentru activitate vor beneficia și 151 maturi care fac parte din personalul instituțiilor educaționale. De asemenea, va fi posibilă economisirea a până la 50% din consumul energetic al acestor clădiri, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu 11% conform Planului de Acțiune privind Energia Durabilă și Climă, reducerea costurilor de exploatare și întreținere a instituțiilor de învățământ cu 12%.

Proiectul „Reabilitarea clădirilor educaționale din Cantemir – CanTREB” are un buget total de 842 800 Euro, dintre care peste 168 de mii de euro reprezintă contribuția locală. Investițiile sunt posibile în cadrul Proiectului „Reabilitarea clădirilor educaționale din Cantemir – CanTREB”, implementat de Primăria Cantemir, în parteneriat cu Asociația Obștească Alianța pentru Eficiență Energetică și Regenerabile (AEER), finanțat de Uniunea Europeană, prin Programul „Convenția Primarilor – Proiecte Demonstraționale”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram