/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Întâlnire istorică. Liderul Coreei de Nord şi cel al Coreei de Sud au dat mâna la graniţa dintre cele două state

missing
27 aprilie 2018, ora 19:09

Kim Jong Un a devenit astăzi primul lider nord-coreean care a călcat pe teritoriul Coreei de Sud de la încheierea războiului dintre cele două state în urmă cu 65 de ani. Summit-ul are ca scop finalizarea conflictului dintre cele două state, care, formal, încă sunt în război.

„Suntem la un început de cale acum, când se scrie o nouă istorie de pace, prosperitate și relații bilaterale”, a menționat Kim Jon Un.

Conform declarației comune, publicată după întrevedere, cele două Corei vor încerca să stabilească legături cu SUA și China pentru a pune capăt războiului și pentru a stabili un regim de pace permanent și solid. Donald Trump a salutat pe Twitter summitul. O întrevedere a președintelui american cu liderul nord-coreean ar putea avea loc în viitorul apropiat. Summitul are loc în contextul unui „dezgheț diplomatic” al Coreii de Nord.

Cu numai o săptămână în urmă, Kim Jong Un a surprins comunitatea internațională cu anunțul de a suspenda testele nucleare și cu rachete în favoarea dezvoltării economice a Coreii de Nord. Totuși, experții se declară sceptici în privința intenției sincere a dictatorului nord-coreean de a renunța la armele de distrugere în masă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram