‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
7.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriLa Ștefan Vodă a fost înregistrat un focar de pestă porcină africană

La Ștefan Vodă a fost înregistrat un focar de pestă porcină africană

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

La data de 26 aprilie 2018, Centrul Republican de Diagnostic Veterinar (CRDV) prin probele de laborator a confirmat un focar de pestă porcină africană la porcii domestici dintr-o gospodărie particulară din satul Palanca, raionul Ștefan Vodă.

În urma investigațiilor clinice, epidemiologice și morfopatologice s-a stabilit diagnosticul de suspiciune la pestă porcină africană, astfel au fost prelevate probe pentru analize de laborator și impuse restricții de mișcare a animalelor. Prin încercările de laborator efectuate la CRDV, s-a confirmat diagnosticul de pestă porcină africană.

După confirmarea de către CRDV a apariției focarului, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a notificat structurile abilitate la nivel național și din cadrul Uniunii Europene, Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor, precum şi alți parteneri externi despre apariția focarului de pestă porcină africană pe teritoriul Republicii Moldova.

Ancheta epidemiologică este în desfășurare și se realizează de către o echipă de inspectori a Subdiviziunii teritoriale pentru siguranța alimentelor Ștefan Vodă, în colaborare cu alte instituții competente ale statului.

În contextul apariției focarului de pestă porcină africană, ANSA prin structurile teritoriale de nivel raional monitorizează permanent situația epizootică pentru limitarea extinderii bolii și eradicarea ei.

Agenția solicită proprietarilor de porcine să informeze urgent structurile din teritoriu ale ANSA în cazul îmbolnăvirii sau pierii animalelor sau a depistării cadavrelor de mistreți. Totodată, recomandă respectarea cerințelor minime de biosecuritate.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›