Programul Silviei Radu: Municipalitatea trebuie scoasă de sub influența politicului

Candidatul independent la funcția de primar al Capitalei, Silvia Radu, susține că va continua procesul de curățare și depolitizare a Primăriei Chișinău. Acest obiectiv se conține în programul de administrare a municipiului, format din 11 puncte și prezentat astăzi, în cadrul unor dezbateri publice organizate de agenția de știri IPN.
”Municipalitatea trebuie scoasă de sub influența politicului, iar angajații acestei instituții trebuie să fie profesioniști, nu aleși după carnetul de partid”, a declarat Silvia Radu.

”Curățenia Capitalei începe din interiorul Primăriei. Aceasta trebuie depolitizată și profesionalizată. Voi continua procesul de curățenie în primărie și vom obține ca municipalitatea să aibă un management profesionist”, a declarat Silvia Radu.

Un alt punct important din programul candidatului independent este eliminarea corupției din structurile municipale, flagel care a înflorit în perioada fostei administrații. ”Un alt punct important din program este eliminarea corupției din Primărie. Toate achizițiile publice trebuie făcute transparent, iar banii publici nu trebuie să fie delapidați”, a precizat fostul edil interimar.

Programul Silviei Radu mai conține proiecte concrete de salubrizare a Capitalei. ”Vom continua procesul de curățare a orașului nostru. Chișinăul trebuie să fie un oraș verde și curat», a mai spus aceasta.

Totodată, candidatul independent la funcția de edil își mai propune să stopeze construcțiile ilegale din Chișinău, să continue reparația totală a drumurilor și trotuarelor, să înlocuiască lifturile vechi, să dezvolte în continuare transportul public, să atragă noi surse de finanțare externă, să modernizeze structurile Primăriei, să organizeze acțiuni cu caracter cultural și sportiv și să asigure dezvoltarea suburbiilor.

La rândul său, moderatorul dezbaterilor de astăzi, analistul politic Igor Boțan a declarat că principalul avantaj al Silviei Radu este postura de candidat independent, dar și experiența pe care a acumulat-o în cele cinci luni cât a fost edil interimar. Boțan susține că Radu cunoaște care sunt problemele municipalității și că detașarea de orice formațiune politică îi permite să identifice soluții reale.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.