/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Flashmob politic. PAS, DA și PLDM cer Procuraturii să verifice cum a fost vândut terenul din spatele Artico

missing
25 aprilie 2018, ora 16:54

În cadrul protestului, liderii au atenționat despre o serie de cazuri de construcții ilegale. Protestatarii au vorbit, mai exact, despre ridicarea unui bloc locativ din centrul Chișinăului, pe un teren al statului și care a fost vândut cu doar 300 de mii de lei.

Conform unui proiect de construcție a Centrului Republican pentru Copii și Tineret ARTICO pe terenul de 0,21 h, din spatele centrului, pe care se află un bloc locativ nefinisat, urma să fie edificat un complex de sport și de agrement pentru persoane cu cerințe speciale,” Igor Grosu, vicepreședintele PAS.

Potrivit lui Grosu, în locul acestui complex destinat persoanelor cu cerințe speciale va apărea un bloc de apartamente de lux. Protestatarii afirmă că instanțele judecătorești, controlate de guvernare, ar fi dat câștig de cauza agenților economici în detrimentul interesului public, iar cazuri similare sunt cu sutele.

În Chișinău, astăzi, se înregistrează peste 2.000 de construcții ilegale. În Chișinău astăzi nu sunt înregistrate aproape 80 la sută din Patrimoniul Chișinăului,” a menționat Andrei Năstase, președintele PPDA.

Știm că autoritățile sunt surde. Știm că nu vor întreprinde acțiuni. Suntem aici nu pentru ca să le mai cerem autorităților pentru că știm că nu o să facă nimic. Suntem aici ca să-i atenționăm pe cetățeni,” a declarat Maia Sandu, președinta PAS.

Protestatarii au cerut autorităților stoparea procesului de devalizare a proprietății publice, inventarierea tuturor terenurilor din proprietatea publică și transparența tranzacțiilor de vânzare-cumpărare a terenurilor publice. De asemenea, aceștia au solicitat Procuraturii Anticorupție să se autosesizeze în acest caz, pentru a stabili și sancționa responsabilii de devalizarea bunului public. Solicitat de TV8, procuratura Anticorupție a declarat că nu a fost înregistrată vreo cerere privind înstrăinarea ilegală a terenurilor Artico.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram