/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Guvernatorul BNM cere salarii mai mari pentru angajații instituției. Cioclea spune că salariile trebuie să fie ca la privat

25 aprilie 2018, ora 16:11

Cioclea a spus că va solicita Consiliului de Supraveghere a Băncii Naționale ca salariile subalternilor săi, în special ale celor cu funcții de conducere, să fie majorate pentru ca aceștia să nu plece la alte instituții.

Salariile conducerii băncilor moldovenești, în mare majoritate, sunt cu mult mai mari decât salariile conducerii Băncii Naționale. Un acest sens noi avem o discrepanță cel puțin de 30 de procente față de piață în mediu. Cu cât mai sus cu atât mai mare discrepanța este,” a declarat Sergiu Cioclea, guvernatorul BNM.

Guvernatorul, care ridică lunar peste 100 de mii de lei, crede că salariul deputaților este mic. Potrivit declarațiilor de avere, deputații primesc lunar cel puțin 10 mii de lei.

Chiar și mă scuzați chiar și ”indemnitizarea” deputaților Republicii Moldova este excesiv de mic. Un băiat pe șantier în Italia și face mai mult, ceea ce nu este normal,” a adăugat Cioclea.

După ce și-a înaintat pretențiile în fața deputaților, Cioclea a fugit de presă.

Subiectul ce ține de remunerarea șefilor de la BNM a fost și anterior mediatizat în presă. Mai multe portaluri au scris ieri că viceguvernatorul Băncii Naționale, Cristina Harea, a primit în anul 2017 un salariu de 1,3 milioane de lei ceea ce înseamnă 115 mii de lei pe lună. Asta în timp ce, potrivit declarației de avere, șeful Băncii Naționale, Sergiu Cioclea, a avut un salariu lunar de puțin peste 104 mii lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram