/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/VIDEO/ Radu a scris cerere de suspendare din funcție, iar Codreanu a preluat atribuțiile primarului interimar

missing
25 aprilie 2018, ora 16:35

„Intru de azi în campania electorală. A fost o onoare pentru minte ca ultimele cinci luni să mănegeriez problemele municipiului”, a spus Silvia Radu.

După ce s-a lăudat cu realizările de până acum, Silvia Radu a menționat: „Nu vreau să le promit chișinăuienilor proiecte mărețe sau grandioase. Nu vreau să le promit acest lucru, fiindcă mulți ani la rând li s-a promis foarte mult și au rămas doar cu o dezamăgire”.

Ea susține că nu merge la Primărie să facă bani, ci… pentru oameni: „Vrem cred cu toții fapte concrete și cât mai puține vorbe”.

Întrebată de ziariști cum comentează zvonurile că, deși se proclamă candidat independent, ar fi susținută și promovată de Partidul Democrat și de holdingul mediatic al acestuia, Radu a negat această supoziție: „În spatele meu nu stă niciun partid politic”.

Numai că la doar câteva ore după ce și-a anunțat suspendarea din funcție, Silvia Radu a participat, alături de ministrul democrat al Educației, Monica Babuc, la un forum municipal cu managerii instituțiilor de învățământ secundar și preșcolar. Mai mult, ea a fost invitată și la tribună, iar mesajul a fost unul vădit electoral, ne-au spus unii participanți la întrunire. Și-a justificat prezența prin faptul că a fost invitată de unii dintre profesorii prezenți. În ceea ce privește salariul de 400 de mii de lei, pe care îl ridica lunar de la „Gas Natural Fenosa”, Silvia Radu îl justifică astfel: „Într-adevăr pentru Republica Moldova acest salariu pare a fi mare, dar eu am fost un manager angajat de o companie internațională”.

Radu a fost înregistrată în cursa electorală în calitate de candidat independent, reușind să colecteze aproximativ 11 mii de semnături. Oponenții au acuzat-o că a făcut asta prin utilizarea resurselor administrative și prin exercitarea presiunii. În total, pentru funcția de primar general de Chișinău vor lupta 13 concurenți electorali. Alegerile vor avea loc pe 20 mai. Primarul care va fi ales va deține funcția doar un an, până la alegerile locale generale din 2019.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram