Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Ultimă oră! Cine este judecătorul…

Ultimă oră! Cine este judecătorul în privința căruia CSM și-a dat acordul de pornire a urmăririi penale

Consiliul Superior al Magistraturii a decis astăzi, 25 aprilie 2018, eliberarea acordului pentru pornirea urmăririi penale și tragerea la răspundere penală a unui judecător. Astfel, după o sesizare a Procurorului General, Eduard Harunjen, judecătorul Oleg Ciumaș de la Judecătoria Bălți ar putea fi urmărit penal. 

Conform datelor de pe portalul magistrat.md, Oleg Ciumaș are 36 de ani și este judecător din iulie 2011. În 2016 a fost numit în funcția de judecător până la atingerea plafonului de vârstă. Tot în 2011 a fost numit, pe un termen de cinci ani, în funcția de judecător la Judecătoria Fălești.

Solicitarea procurorului general Eduard Harunjen vine după ce judecătorul Ciumaș, în timp ce se afla la volanul mașinii sale, ar fi fost implicat într-un accident rutier în urma căruia un motociclist de 21 de ani și-a pierdut viața.

Tot în ședința de azi a Consiliului Superior al Magistraturii Ion Druță a fost desemnat pentru funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție, iar Elvira Lavciuc a fost propusă pentru funcția de vicepreședinte al Judecătoriei Orhei.