02:53:18 20.04.2024
Stiri

VIDEO // „Bărbatul cu trei feţe” este prima persoană din lume ce a trecut prin două transplanturi faciale

Știri 25.04.2018 14:40 Vizualizări1352 Autor: Ziarul National


VIDEO // „Bărbatul cu trei feţe” este prima persoană din lume ce a trecut prin două transplanturi faciale Sursa: descopera.ro

Jerome Hamon este prima persoană din lume ce a trecut prin două transplanturi de faţă. La câteva luni după ce a primit cel de-al doilea transplant, bărbatul a afirmat că se simte bine.

Medicii din Franţa i-au îndepărtat lui Hamon primul transplant de faţă în urmă cu un an după ce acesta a început să fie respins de organism. Conform Washington Post, procesul de respingere al transplantului a început după ce bărbatul a luat antibiotice pentru a lupta împotriva unei răceli.

După îndepărtarea primului transplant, Hamon a petrecut o perioadă în spitalul Georges-Pompidou din Paris fără faţă, fără să poată vedea, vorbi sau auzi. Bărbatul a trecut prin diferite proceduri de tratare a sângelui înainte de cel de-al doilea transplant, pentru a fi oprită respingerea noului chip.

De această dată, donatorul a fost un bărbat de 22 de ani ce se afla în moarte cerebrală. „Am 43 de ani, deci am devenit cu 20 de ani mai tânăr”, a declarat Hamon. Presa din Franţa l-a denumit pe Hamon „bărbatul cu trei feţe”.

Hamon suferă de o afecţiune denumită neurofibromatoză de tip UNU ce poate duce la apariţia tumorilor pe piele în diferite zone ale corpului.

Anestezistul Bernard Cholley a declarat că echipa de medici a fost uimită de curajul lui Jenome. „Cât timp a aşteptat nu s-a plâns niciodată, chiar a fost într-o stare pozitivă”, a declarat Cholley.

În continuare, medicii francezi îl vor monitoriza pe Jerome pentru a observa dacă transplantul este acceptat de către organism.

Sursa: descopera.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md