02:22:35 25.04.2024
Stiri

Înregistrarea la CECC a candidatului Silvia Radu, ATACATĂ în judecată

Partide/Comunicate 25.04.2018 11:42 Vizualizări1088 Autor: Ziarul National
Înregistrarea la CECC a candidatului Silvia Radu, ATACATĂ în judecată Deschide


Candidatul liberalilor la funcția de primar al Chișinăului, Valeriu Munteanu, a atacat în judecată decizia Consiliului Electoral al Circumscripției Chișinău (CECC) din seara zilei de ieri prin care Silvia Radu a fost înregistrată în cursa electorală în calitate de candidat independent.

„Ieri, 24.04.2018, Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale municipale Chișinău nr. 1 a dispus înregistrarea candidatului Partidului Democrat, sub forma candidatului independent, a dnei Silvia Radu, fără a lua în considerare fraudarea în totalitate a procesului preelectoral în partea ce ține de colectarea semnăturilor prin utilizarea resurselor administrative, constrângerii semnatarilor și încălcarea modului de perfectare a listelor de subscripție. În presă, independentă desigur, cât și pe rețelele de socializare au fost publicate un șir de materiale care denotă faptul că semnăturile au fost colectate anume de delegații Partidului Democrat în funcțiile publice prin impunerea forțată a funcționarilor structurilor publice, precum Regia Transport Electric, instituțiile medico-sanitare din subordinea Primăriei mun. Chișinău, precum și autoritățile publice centrale: Agenția Servicii Publice, autoritățile din cadrul ministerelor, inspectorate, agenții etc. Semnatarii (susținătorii) au fost impuși să semneze listele de subscripție sub amenințarea unor consecințe nefaste în legătură cu exercitarea atribuțiilor, inclusiv destituirea din funcția publică”, argumentează liberalul.

Munteanu mai anunță că va contrapune semnăturile de pe listele de subscripție ale Silviei Radu cu listele angajaților instituțiilor și întreprinderilor de stat și municipale, „demonstrând astfel că peste 70% din semnăturile prezentate de candidatul lui Vladimir Plahotniuc au fost adunate forțat, pe cale administrativă, adică ilegal”.

Liberalul se mai arată deranjat de faptul că astăzi ar urma să fie înregistrat candidatul Andrei Munteanu, o „clonă despre care nici președintele Partidului Societății Progresiste, din numele căruia este înaintat, nu cunoaște, iar partidul nu l-a mandatat pentru participarea la acest scrutin electoral”.

„Persoana în cauză, face parte din operațiunea „clona”, un instrument de fraudare prin inducerea în eroare a alegătorilor. Cel mai grav este faptul că laboratorul de cobai ai lui Vladimir Plohotniuc desconsideră atât de mult cetățenii Republicii Moldova, încât îi consideră complet neștiutori de carte”, acuză Valeriu Munteanu.

Menționăm că, astăzi, Silvia Radu a declarat că acuzațiile potrivit cărora ar fi utilizat resurse administrative pentru a-și face campanie electorală sunt „false”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md