Trei turci cu vârste între 16 și 20 de ani, condamnați și expulzați din Republica Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Trei cetățeni turci, printre care un minor, au fost condamnați și expulzați din Republica Moldova. Aceștia au fost recunoscuți vinovați de confecționarea, deținerea și folosirea documentelor oficiale false de importanță deosebită, care acordă drepturi. Procuratura municipiului Chișinău le-a demonstrat vinovăția, toți trei fiind amendați penal cu sume cuprinse între 25.000 și 35.600 lei, cu recuperarea cheltuielilor judiciare de 11.418 lei și cu expulzarea de pe teritoriul Republicii Moldova.

Procurorii au stabilit că, în decursul anului 2017, aflându-se pe teritoriul Turciei, inculpații au determinat anumite persoane să confecționeze și să le aplice în pașapoarte, contra plată, permise de ședere false pe teritoriul Republicii Federale Germania.

Ulterior, în luna februarie curent, aflându-se în Republica Moldova aceștia au încercat să ajungă la destinație – în Germania, în baza actelor oficiale false, intenționând să părăsească republica prin diferite puncte vamale. Încercările acestora au fost zădărnicite însă de către oamenii legii, cărora le-a trezit suspiciuni veridicitatea permiselor de ședere pe teritoriul Germaniei, care erau aplicate în pașapoartele cetățenilor turci. Astfel, toți trei au fost reținuți în momentul în care vroiau să traverseze frontiera: unul pe Aeroportul Internațional Chișinău, iar ceilalți doi, printre care și minorul – la Punctul de trecere a frontierei „Criva-Mamaliga Auto”.

Potrivit răspunsului Ambasadei Republicii Federale Germania la interpelarea formulată de autoritățile Republicii Moldova, permisele de ședere, prezentate de către inculpați, au fost furate în toamna anului 2017, în timpul unei spargeri la sediul Autorității pentru Străini din orașul Berlin, actele fiind anunțate în căutare.

Inculpații au vârstele cuprinse între 16 și 20 de ani și și-au recunoscut integral vina.

Sentința este cu drept de atac în condițiile legii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...