Opt moldoveni, amendați contravențional pentru pescuit în zona de frontieră. Oamenii legii au ridicat 300 m de plasă și 60 kg de pește

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Polițiștii de frontieră din Brânza și Vulcănești au documentat opt moldoveni pentru încălcarea regimului de frontieră, prin desfășurarea activităților de pescuit în perioada de prohibiție. De la „pescari” au fost ridicate 300 metri de plasă și circa 60 kg de pește.

În primul caz, patrula Sectorului Poliției de Frontieră Brânza, aflată în misiune de serviciu, a observat șapte persoane care pescuiau în apele de frontieră. Bărbații au fost monitorizați o scurtă perioadă de timp, după care polițiștii de frontieră au acționat după competență. În timpul verificărilor s-a constatat prezența a șapte cetățeni moldoveni, locuitori ai satelor Colibași, Ursoaia și Vadul lui Isac, raionul Cahul. Totodată, au fost scoase pe mal 200 metri de plasă, care ulterior cu alte patru instrumente pescărești și 55 kg de pește viu de diferite specii au fost transmise Serviciului Piscicol.

Un alt conațional din satul Ciumai, raionul Taraclia, a fost documentat pentru aceleași încălcări. Acesta a fost observat de către inspectorii Sectorului Poliției de Frontieră Vulcănești care supravegheau zona pe direcția satelor Ciumai și Tabachi. Bărbatul în vârstă de 36 ani pescuia în apele din proxima liniei de frontieră. De la locul depistării persoanei s-a ridicat o plasă din monofilament, cu o lungime de 100 metri, în care era prins 2 kg de pește.

În baza celor constate, polițiștii de frontieră au întocmit procese verbale și aplicate amenzi contravenționale privind încălcarea regulilor de aflare în zona de frontieră. În ambele cazuri au fost anunțați angajații Serviciului Piscicol pentru luarea măsurilor legale ce se impun în domeniul de activitate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...