Ce instituții media din presa locală vor primi asistență financiară în valoare de 5000 mii de euro din partea IREX Europe în Moldova

grant tv

Cinci reprezentanți ai mass media locale au participat la sesiunea de orientare, organizată de prezentanța AO IREX Europe Moldova, dedicată proiectelor ce încurajează tinerii din regiuni să se implice mai activ în depistarea și raportarea problemelor la nivel local.

Instituțiile media au fost selectate în urma unui concurs lansat în luna februarie, iar unul dintre criteriile de selecție de bază a fost implicarea tinerilor în realizarea materialelor jurnalistice.

Scopul programului este de a încuraja colaborarea dintre mass media și tineri la nivel local, în ideea sporirii cantității și calității producției locale, precum și a diversificării conținutului din grila de programe. Acest lucru va spori încrederea și interesul din partea publicului, întrucât vor fi reflectate evenimentele de interes local, care-l afectează în mod direct.

Acordul de grant prevede ca fiecare instituție media să realizeze pe parcursul a jumătate de an, în perioada aprilie – octombrie 2018, cel puțin 5 materiale jurnalistice (reportaje TV, Radio, on-line, presă scrisă) împreună cu tinerii activi din localitate, aceștia din urmă fiind implicați direct în identificarea subiectului și a surselor, în editarea și redactarea materialelor. Ulterior toate produsele vor fi distribuite pe canalele mass media locale și pe pagina de FB a IREX Europe în Moldova.

Valoarea maximă a unui minigrant este de 5000.00 EUR. De acesta vor beneficia următoarele instituții media:

• Bas TV, Basarabeasca
• PRO MEDIA SRL (MEDIA TV si Radio Media Cimișlia)
• Publicația periodică EXPRESUL, Ungheni
• Publicația Observatorul de Nord SRL, Soroca
• Postul regional de televiziune Elita Tv, REzina

Finanțarea este acordată în cadrul proiectului „Încurajarea tinerilor pentru ca să devină cetățeni activi”, ce se va desfășura în perioada Noiembrie 2017 – Noiembrie 2019. Suma totală a proiectului este de 417 417 EURO, finanțarea EU constituind 95%, adică 396 546 EUR.

Acest proiect este implementat de IREX Europe și AO „Centrul Media pentru Tineri”. Opiniile exprimate în această publicație nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente