Patru nave din cadrul Flotei ruse de la Marea Neagră participă la manevre în Mediterană

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Patru nave de luptă din cadrul Flotei ruse de la Marea Neagră participă marți la manevre organizate de Rusia în Marea Mediterană, informează agenția de presă RIA Novosti, citând Departamentul pentru comunicare al flotei ruse cu baza la Sevastopol (Crimeea).

Astfel, fregatele „Amiral Grigorovici” și „Amiral Essen”, precum și navele de patrulare „Pâtlivâi” și „Smetlivâi” efectuează „exerciții într-o zonă operațională îndepărtată” în cadrul cărora „pun la punct un algoritm pentru desfășurarea unei bătălii navale de către un detașament de nave”, precizează TASS, citând serviciul de presă al Flotei Rusiei de la Marea Neagră.

Fregatele, ca parte a unei componente de șoc, au simulat acțiuni de atacare a navelor de patrulare, care – la rândul lor – au întreprins manevre de respingere a unui atac din partea unui inamic convențional. De asemenea, au fost simulate acțiuni în cazul unor atacuri cu rachete asupra unor ținte aflate pe țărm.

Anterior, media ucrainene, citând Radio Svoboda, au informat că Rusia a început luni noi exerciții militare cu rachete în Crimeea, în cadrul cărora militarii ruși simulează acțiuni de „identificare a navelor unui inamic convențional”.

În aceste exerciții, a căror durată nu este precizată, sunt folosite sisteme de rachete de coastă, conform aceluiași comunicat, ce menționează că în Crimeea sunt instalate baterii de rachete „Bastion” și „Ball”.

Simultan, Rusia desfășoară manevre în vestul țării, la care participă peste 1.000 de militari și peste 100 de avioane și elicoptere, având de realizat 50 de misiuni, între care respingerea unui atac aerian din partea unui inamic convențional.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...