La Școala Profesională nr.4 din Bălți a fost lansat un sistem de energie solară fotovoltaică

g

La Școala Profesională Nr. 4 din municipiul Bălți a avut loc, pe 24 aprilie, lansarea sistemului fotovoltaic. Echipamentul modern va fi utilizat de către profesori/maiștri electricieni în procesul de instruire a viitorilor specialiști. 

Proiectul-pilot a fost implementat ca urmare a semnării Acordului de colaborare tripartit între Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Școala Profesională nr. 4 din municipiul Bălți și Fundația Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein (LED).

Energia electrică produsă de sistemul fotovoltaic urmează a fi vândută, iar venitul generat va fi utilizat pentru susținerea procesului de instruire la meseria electrician, care include costuri pentru: consumabile, material de învățare, dar și bonus pentru profesori/maiștri.

Fundația Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein (LED) susține sistemul învățământului profesional tehnic secundar (ÎPTS) din Republica Moldova, începând cu 2008. Una dintre numeroasele activități realizate în domeniul ÎPTS este sprijinul material al școlilor-partenere, care în ultimii 9 ani a constituit peste 2 milioane Euro.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente