/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Unui soldat rănit în Afganistan i s-a făcut primul transplant de penis și scrot din lume

missing
24 aprilie 2018, ora 14:03

Chirurgii de la Johns Hopkins University din Baltimore au efectuat operația pe un soldat american, care fusese rănit de o bombă în Afganistan. Pentru operație s-a folosit un penis, un scrot și parțial un perete abdominal de la un donator decedat. Echipa de 11 chirurgi a realizat transplantul în 14 ore, pe data de 26 Martie, scrie playtech.ro.

Doctorii susțin că soldatul s-ar putea să-și recupereze chiar și funcția sexuală a organului, lucru care până acum era imposibil în cazul celorlalte reconstrucții de penis. Aceasta este prima intervenție chirurgicală care a reușit să transplante o secțiune completă de țesut, inclusiv scrotul și zona abdominală înconjură.

Medicii au spus că nu au efectuat și un transplant de testicule, din motive care țin de etica profesională. „Acest tip de răni pot fi devastatoare pentru unele persoane și au un mare impact asupra identității pacientului, dar și asupra stimei de sine și a relațiilor intime”, a declarat șeful departamentului de Chirurgie Plastică de la Johns Hopkins, Andrew Lee.

Soldatul, care a preferat să rămână anonim, a declarat că atunci când s-a trezit din operație, s-a simțit din nou „normal”. Doctorii cred că bărbatul se va recupera complet în decurs de 6 – 12 luni.

În termeni medicali, intervenția se numește allo-transplant de compoziție de vascularizată, iar procesul include transplantul de piele, oase, mușchi, tendoane și vase de sânge. Echipa de doctori a mai spus că universitatea a aprobat 60 de intervenții chirurgicale de transplant genital.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram